Foto: EPA/Đorđe Savić

KURIR TV

NAJVEĆU ODGOVORNOST NA KiM IMA KFOR: Ako propuste bezbednosne snage na sever, aktivira se rezolucija 1244! EVO ŠTA SE ONDA DEŠAVA

Politika
> 10:58h

Dramatično i odlučno, institucije na Kosovu i Metohiji ostale su bez Srba koji su radili u javnom sektoru, a sve u znak protesta zbog nepoštovanja međunarodnog prava, kako se navodi u zvaničnom saopštenju.

foto: Kurir

Nakon odluke u Zvečanu da Srbi izađu iz institucija na severu talkozvanog Kosova, komandiri rukovodioci policije predali su svoje uniforme. Doneta je odluka da Srbi napuste sve političke institucije, a sve dok Priština ne počne da poštuje međunarodno javno pravo i Briselski sporazum, dok ne povuče odluku o obaveznoj preregistraciji.

Kurti u obraćanju optužio Srbiju!

- Ne radi se ni o znakovima, ni o asocijaciji, ni o Đuriću, nego samo o protivljenju predlogu koji su izradili u Evropi i EU. Ovu koordinaciju koju imaju sa Kremljom i Putinom, oni koriste na onima koji ih još slušaju, kao što su pripadnici kriminalnih struktura - rekao je Kurti i dodao:

foto: Kurir, EPA Filip Singer

- Ovo što se sada dešava uglavnom se objašnjava pokušajem Beograda da prikrije protivljenje francusko-nemačkoj inicijativi ili predlogu. Srbija je zainteresovana da sabotira dijalog i svaki dogovor. Način za to, koji je odabrala, jeste pretnja građanima - rekao je premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti.

Prof. dr Miroslav Bjegović, sa Fakulteta za bezbednost i Đorđe Vukadinović, politički analitičar, gostovali su u jutarnjem programu Kurir televizije gde su se dotakli poslednjih dešavanja na KiM-u.

Bjegović je naveo da nije više samo na nama odgovornost, već i na KFOR-u.

- Najveću bezbednosnu odgovornost zapravo ima KFOR. Jer ako se desi da on propusti kosovsko-bezbednosne snage na sever Kosova odma se aktivira rezolucija 1244 gde Srbija ima pravo da pošalje svoje bezbednosne snage da na severu Kosova obezbedi sigurnost - rekao je Bjegović.

Ostatak možete videti u videu ispod:

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video: