Foto: AP/ Michel Euler

tet-a-tet sastanak

VUČIĆ SE SASTAO SA MAKRONOM: Za predsednika Srbije priređen svečani doček ispred Jelisejske palate (FOTO)

Politika
> 15:48h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati.

Makron je Vučića dočekao ispred Jelisejske palate uz prisustvo garde Republike Francuske, a potom je usledio tet-a-tet sastanak.

Poslednji put Vučić i Makron, koji su do sada imali 15 susreta, razgovarali su početkom oktobra u okviru samita o inicijativi za uspostavljanje Evropske političke zajednice, kada je održan trilateralni sastanak u Pragu kojem je pristvovao i nemački kancelar Olaf Šolc.

Vučić je stigao u dvodnevnu posetu Parizu gde će sutra, podsetimo, učestvovati na petom Pariskom forumu o miru, a sutra ga očekuje i radni ručak sa predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

foto: AP/ Michel Euler

Susret dolazi u momentu kad je Beogradu predstavljen nemačko-francuski plan za rešavanje spora između Beograda i Prištine.

foto: AP/ Michel Euler

Dolazak u Pariz najavio je i premijer lažne države Kosova Aljbin Kurti koji je na svom Fejsbuk profilu naveo je da je moguće da će se na Mirovnom forumu sastati sa Vučićem.

(Kurir.rs)