Foto: Promo

Predstavljamo Huawei Mate 50 Pro

Tech
> 16:18h

Niz savremenih tehnologija koje donosi novi Huawei Mate 50 Pro je dokaz da u industriji pametnih telefona uvek ima mogućnosti za napredak. Ovaj uređaj je pravi predstavnik popularne Mate serije, sa najnovijim funkcijama kamere, dugotrajnom baterijom, velikim ekranom i elegantnim dizajnom.

foto: Promo

Ono što dobijate u kutiji uz ovaj moderni uređaj jesu punjač od 66W, kabl, zaštitna maska koja je providna te neće sakriti prelepu zadnju stranu telefona, kao i sigurnosna igla. Ovaj telefon je nedavno proglašen telefonom sa najboljom kamerom, prema zvaničnom DXOMARK rangiranju, pa ćemo se u ovom testu najpre osvrnuti upravo na ovaj segment.

Kamera:

foto: Promo

Huawei Mate 50 Pro stiže sa kamerom od 50 MP koja ima promenljivi otvor blende, što ga čini idealnim za pravljenje profesionalnih fotografija sa više svetlosti, i danju i noću. Može se podešavati automatski ili ručno, gde se bira između 10 različitih nivoa.

Tu je i kamera koja ima 13 MP i ultra široki ugao, i doprinosi tome da se scene u pokretu ili maloj razdaljini prenesu realistično i jasno. Super Macro režim možete podesiti ručno, kako biste zabeležili najfinije detalje.

Periskopska telefoto kamera od 64 MP pruža opseg zuma do 200x, što doprinosi tome da su i najudaljeniji predeli lako i detaljno prikazani. Do ove kamere se nalazi sistem za autofokus. Što se tiče prednje kamere, ona ima 13 MP i ultra široki ugao – tako da svi staju u selfie.

Režimi koje Huawei Mate 50 Pro nudi su odlični za različite uslove snimanja, kao i efekte koje želite postići. Super Night režim donosi noćne scene sa realnim i živim bojama i kontrastima, uz bogate detalje koji se vide i u mračnom noćnom okruženju. Portretni režim je tu da stavi osobu koju snimate ili fotografišete u prvi plan. Mali otvor blende birajte za grupne snimke, a za fokus na jedan subjekat tu je veći otvor blende.

Izgled i iskustvo upotrebe:

foto: Promo

Huawei Mate 50 Pro je uređaj koji definitivno privlači pažnju. Kod nas dolazi u crnoj staklenoj verziji koja se presijava poput ogledala, kao i neverovatnoj narandžastoj koja podseća na zalazak sunca, od veganske kože koja je veoma prijatna na dodir. Ova verzija uređaja dolazi sa čvrstim Kunlun staklom, koje je čak 10 puta otpornije na padove.

Ono po čemu je ovaj uređaj prepoznatljiv jeste simetrični dizajn kućišta kamere Space Ring, koji čini Huawei Mate 50 Pro još privlačnijim svojim korisnicima.

Još jedna od prednosti koju smo primetili tokom korišćenja ovog gedžeta jeste veliki OLED ekran dijagonale 6,74 inča. Prijatnom iskustvu korišćenja doprinosi PWM zatamnjenje od 1440 Hz. Svaki vizuelni prikaz je bio jasan i poprilično realističan, a tome je doprineo raspon boja od 1,07 milijardi, kao i rezolucija od 2616 x 1212 piksela. Za svakog ko želi bez problema da pregleda dokumenta i različite sadržaje vezane za posao, ovaj uređaj je idealan jer ima brzinu osvežavanja ekrana od 120 Hz.

Sam osećaj pri držanju je idealan zbog blago zakrivljenih ivica i male debljine od 8,5 mm.

Performanse i interfejs:

foto: Promo

Huawei Mate 50 Pro pokreće trenutno najbrži Snapdragon 8+ Gen 1 procesor. U pitanju je prvi telefon koji ima EMUI 13 interfejs i zbog toga se susrećemo sa nekoliko zanimljivih inovacija koje Huawei korisnici mogu prvi put isprobati. Smart Services Vidget nam je omogućio da prilagodimo prikaz na početnom ekranu, dok smo uz SuperHub, još jednu sjajnu inovativnu mogućnost, isprobali prenos više datoteka istovremeno. Ova opcija radila je i u okviru različitih aplikacija unutar telefona, ali i pri prenosu između telefona i drugih uređaja. Zgodno, zar ne?

Prenos na telefon je lak, samo je potrebno imati dovoljno memorije. Kada je u pitanju skladišni prostor, vodite računa da birate po svojim potrebama. Na raspolaganju su opcije od 256 i 512 GB, pa savetujemo veću memoriju onima koji snimaju brojne video materijale.

Zaključak:

foto: Promo

Telefon sa sjajnom kamerom. Veoma je lagan, lepo izgleda i intuitivan je za korišćenje, što znači da je na njemu sve veoma pregledno i korisniku pogodno za rukovanje. Brz i pouzdan, baš kao i njegova baterija.

Specifikacije uređaja:

foto: Promo

Promo