Foto: screenshot/infokop, Instagram/infokop

danas do 15 stepeni

PAO SNEG U SRBIJI, OVDE SE SVE ZABELELO! RHMZ u naredna dva sata najavio nove padavine (FOTO)

Društvo
> 10:55h

U naredna dva sata u brdsko-planinskim predelima umereno do potpuno oblačno, na jugu i jugozapadu Srbije ponegde slaba kiša, na visokim planinama i slab sneg, a u Vojvodini i na području Beograda se očekuje razvedravanje, najavio je RHMZ.

U Srbiji će danas tokom dana biti pretežno oblačno. Najniža temperatura biće od 4 do 8, najviša od 12 do 15 stepeni. Jutro maglovito, a na visokim planinama, iznad 1.500 metara, kratkotrajno će padati i slab sneg.

FOTO: Instagram/infokop
FOTO: Instagram/infokop
FOTO: Instagram/infokop
FOTO: screenshot/infokop
FOTO: screenshot/infokop
FOTO: screenshot/infokop
FOTO: screenshot/infokop

Republički hidrometeorološki zavod je objavio prognozu za narednih mesec dana, a najavljeno je i kada se očekuje prvi sneg u gradovima širom Srbije, kao i na planinama.

Sudeći po mesečnoj prognozi RHMZ-a, temperatura će biti u stalnom padu, a prvi sneg u Beogradu kao i u Novom Sadu i Kragujevcu očekuje se 19. novembra.

Na jugu Srbije, u Nišu prvi sneg se očekuje nešto kasnije, 24. novembra.

Meteorolog Nedeljko Todorović kaže da je vrlo mala verovatnoća da u nižim predelima bude snega do kraja novembra i da se može očekivati samo u višim planinskim predelima.

"U jutarnjim satima magla, u istočnoj Srbiji oblaci, a temperatura bi bila u Srbiji između 14 i 17 stepeni. Ima nagoveštaja da bi od srede i četvrtka opet usledio pad temperature, naoblačenje, kiša, sneg eventualno samo u višim planinskim predelima", navodi Todorović.

Što se tiče predstojeće zime, Todorović kaže da bi zima bila nešto malo toplija od višedecenijskog proseka, za stepen, dva iznad toga.

(Kurir.rs)