Foto: Profimedia

prljavo udaranje

NIJE DOBRO! NIJE DOBRO! JOKIĆ JE POVREĐEN: Alarm u Denveru posle utakmice sa Bostonom, trener Meloun zabrinut zbog Srbina

Košarka

Dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić sa bolnom grimasom napustio je utakmicu između Denver Nagetsa i Boston Seltiksa (112:131).

foto: Profimedia

Prema pisanju američkih medija Nikola Jokić je povredu ramena zaradio posle rvanja u reketu i skoka sa centrom rivala Grentom Vilijamsom. Amerikanac je držao Srbina za rame sve vreme, a onda ga povukao kada je ovaj došao do lopte. Pre toga imali su još nekoliko rvačkih duela.

Jokić je pokušao da dobije objašnjenje od sudija, zašto nije sviran faul, pa je diskutovao sa njima. Potom je krenuo u odbranu, ali se držao za rame koje je pokušavao da istegne.

Potom je usledio tajm-aut, a Jokić je nastavio raspravu sa sudijom. Na kraju je trener Denvera Majk Meloun odlučio da ga izvede iz igre. Američki komentatori En-Bi-Si televizije dali su svoje mišljenje o celoj situaciji i naglasili da Nikola Jokić nije igrač koji bi folirao povredu, više puta vraćali su snimak i na kraju zaključili da se radi o povredi, jer se Srbin sve vreme držao za rame.

Prema poslednjim informacija iz SAD, deluje da povreda Nikole Jokića nije ozbiljnije prirode, ali će konačan sud dati lekarski tim Denvera. Najbolji NBA centar meč je završio sa učinkom od 29 poena, osam skokova i tri asistencije, uz vrlo solidan šut 12/20.

- Nikola je imao problem sa povredom. On je mnogo važan igrač za nas, moramo da ga sačuvamo od povreda - rekao je trener Denvera Majk Meloun.

foto: Printskrin/Instagram

Naredu utakmicu Denever igra u gostima protiv Čikaga u noći između nedelje i ponedeljka.

Kurir sport