Foto: Printscreen/Video Plus

okupljeni probili kordon policije

PROTEST U TIRANI: Opozicija traži odlazak Edija Rame! OPTUŽUJU GA ZA BROJNE AFERE! Bačena farba na vladu! (VIDEO, FOTO)

Planeta
> 00:36h

Veliki protest opozicionih stranaka u Tirani održan je danas.

Bivši premijer Sali Beriša optužuje Ramu za odlazak mladih iz Albanije, brojne afere, nazivajući njegovu vladavinu antiaalbanskom.

Hiljade građana okupilo se u Tirani ispred kabineta premijera vlade, tražeći ostavku Edija Rame i pokretanje borbe protiv organizovanog kriminala, prenosi Al-jazeera balkans.

Veliki protest opozicionih stranaka počeo je danas poslijepodne. Bivši premijer Sali Berisha optužuje Ramu za odlazak mladih iz Albanije, brojne afere, nazivajući njegovu vladavinu antiaalbanskom.

Bivši predsednik Albanije i lider Slobodarske partije Albanije Iljir Meta nazvao je Ramu „izdajnikom“ koji, kako je rekao, radi protiv interesa svoje zemlje i poručio da će se Rama „ubrzo naći pred licem pravde“.

- Danas ovaj izdajnik prati naš pobednički skup i trijumf demokratije iz svog luksuznog, nezakonito stečenog privatnohg aviona, lir džeta. Vi koji ste se danas okupili imate pravo da srušite vladu čiji lider vas pljačka, otima i prodaje vašu zemlju, poručio je Meta.

Prema lokalnim glasilima, okupljeni su večeras probili kordon policije i bacili farbu na kabinet predsednika vlade Albanije.

Policija je uhapsila jednog demonstranta, a okupljeni na protestu su palili sveće u znak sećanja na dvojicu muškaraca koji su, prema navodima opozicije, poginuli dok su bili u policijskom pritvoru, prenosi Rojters.

Kurir.rs/Dan