Foto: EPA/ ALEKSANDAR GOLIC

15. novembra polaže zakletvu

MILORAD DODIK: Želim da u Skupštini Srpske obezbedim dvotrećinsku većinu poslanika

Bosna i Hercegovina

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će, pošto 15. novembra položi zakletvu, organizovati sastanke sa predstavnicima parlamentarnih stranaka od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu deo široke koalicije da bi obezbedili dvotrećinsku većinu u entitetskom parlamentu.

Dodik je na Instagramu napisao da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u Republici Srpskoj počinje u utorak, 15. novembra, održavanjem konstitutivne sednice Skupštine, na kojoj će položiti zakletvu kao predsednik RS.

Prema njegovim rečima, cilj je brzo formiranje stabilne vlasti da bi se nastavilo raditi na prioritetnim ekonomskim pitanjima, koja opterećuju RS i koja zahtevaju adekvatan odgovor entitetskih institucija.

"Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda", naveo je Dodik.

Istakao je i da želi, kako je kazao, jačanje odnosa sa prijateljima u regionu i svetu, kao i realizaciju projekata, koji su ranije definisani kao strateški značajni.

"Na tome ću raditi u narednom periodu", zaključio je Dodik.

Kurir.rs/Beta