Foto: Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

momče, ljudino

PARTIZANOVAC VRATIO NOVČANIK ZVEZDANU TERZIĆU: Ako me zovu dolazim na Marakanu!

Fudbal

Da prave ljudske vrednosti žive u srpskom narodu i da nismo onakvi kakvim pokušavaju da nas predstave, pokazuje primer iz Surdulice. Mladi Filip Cvetković (21) pronašao je novčanik generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića i vratio mu ga. Ovaj, pak, nije dozvolio da ne nagradi čast i poštenje.

foto: Privatna arhiva

Kurir je pronašao Filipa u Surdulici i to na poslu. On nam je ispričao celu priču koja je digla Srbiju na noge.

- Video sam neke ljude ispred hamburgernice kako kupuju hranu. Rekli su mu prijatelji da su to ljudi iz Crvene zvezde i da je među njima Zvezdan Terzić. Nisam prepoznao čoveka, mada sam čuo za njega. Kada su otišli, primetili smo da su na klupici ostali novčanik i naočare. Otvorio sam novčanik, video sam dokumenta i shvatio da se radi o Zvezdanu Terziću. Odmah sam poželeo da ga potražim i da mu vratim izgubljene stvari - priča u dahu Filip Cvetković.

foto: Printskrin

I onda nastaje najteži deo, kako doći do Zvezdana Terzića, koji je otišao na stadion u Surdulici, da gleda utakmicu između Radnika i Crvene zvezde.

- Došao sam do VIP lože. Tu je bio jedan inspektor iz Surdulice koga poznajem. Rekao sam mu da pozove Terzića i objasnio mu o čemu se radi. Nije me shvatio ozbiljno, rekao da se ne zezam sa takvim stvarima. Onda sam prišao glavnom obezbeđenju... I oni su mislili da se šalim. Naš razgovor je čuo jedan od okupljenih policajaca i poručio im da zovu Terzića.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Na kraju je ipak došlo do susreta.

- Čim je došao Terzić, izvadio sam novčanik i rekao mu da ga je izgubio. Čestitao mi je i kazao da sam jedan u milion! Zahvalio mi se, a ja sam tada krenuo... Rekao mi je: "Stani, stani"... Izvadio je određenu sumu novca da me časti. Nisam hteo da prihvatim, ali je insistirao.... Na kraju sam morao da uzmem, iako sve nisam uradio iz bilo kakve koristi.

foto: www.crvenazvezdafk.com

FK Crvena zvezda završila je sezonu pobedom u Surdulici (2:1), a Filipa Cvetkovića pitali smo da li bi voleo da bude na proleće gost kluba na jednoj od utakmica.

- Naravno! Što, da ne?! Išao, bih ako me budu pozvali. Inače, ja sam partizanovac - sa smehom je završio razgovor mladi Filip Cvetković.

Kurir sport/A. Radonić