Foto: screenshot, Youtube prtscr / 01portal

bruka

BOJANA, JEL MORAO TAJ TOMPSON: Rođena Nišlijka, selektorka Crne Gore, obrukala se za sva vremena!

Ostali sportovi

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Crnogorske rukometašice slavile su prolaz u polufinale Evropskog prvenstva uz hit pevača koji preferira ustaški melos - Marka Perkovića Tompsona.

foto: Printskrin/Jutjub

I sve to nije smetalo selektorki rukometne reprezentacije Crne Gore Bojani Popović. Nekadašnjoj ikoni srpskog rukometa, rođenoj Nišlijki. Oni koji prate rukomet sećaju je se po devojačkom prezimenu Petrović.

foto: Printskrin/Jutjub

Bojana je rođena u Nišu gde je i počela da igra rukomet. U zajedničkoj državi Srbije i Crne Gore prešla je da igra za Budućnost iz Podgorice 1998. godine čiji je bila član pune četiri sezone. Potom je igrala za danske klubove Slagels i Viborg, da bi karijeru završila 2012. u Budućnosti. Kada se zajednica raspala 2006. godine Bojana Popović odlučila je da igra za Crnu Goru, zemlju svog muža, a ne za Srbiju zemlju u kojoj je rođena. Bila je to njena odluka na koju nisu previše hteli da utiču ljudi iz tadašnjih struktura RSS. Ostaje utisak da su se suviše lako i bez borbe odrekli sjajnog levog beka.

Bojana Popović je pre dve godine u video razgovoru za Balkanhandbal objasnila kako se odlučila da igra za Crnu Goru, a ne za Srbiju.

Sa reprezentacijom Jugoslavije Bojana Popović osvojila je bronzu 2001. na SP u Italiji, sa Crnom Gorom osvojila je srebro na OI u Londonu 2012. godine. Pre deset godina na završnoj konvenciji Koalicije Evropska Crna Gora Mila Đukanovića održala je govor.

I nije prvi put, da se u Crnoj Gori čuju ustaške melodije. Dešavalo se to i ranije, posebno na političkim skupovima na kojima je dominirala srbofobija. Ovaj put, rukometašice Crne Gore trijumf nad Rumunijom (35:34) koji je značio i plasman u polufinale EP proslavile su uz pesmu "Sude mi", koju zajednički izvode Marko Perković Tompson i Miroslav Škoro.

Inače, Miroslav Škoro je više puta isticao da je ta numera posvećena Anti Gotovini i svim drugim hrvatskim generalima i da je nastala u trenutku kada su oni bili u Hagu, zbog etničkog čišćenja i teških zločina počinjenih od strane hrvatske vojske nad srpskim civilima u Republici Srpskoj Krajini 1995. godine.

Snimak je objavila Jovanka Radičević, crnogorska rukometašica koja je ranije bila na izbornoj listi partije DPS.

Kurir sport