Foto: EPA/Domenic Aquilina

katar 2022

PROBLEMI ZA ŠPANIJU UOČI MUNDIJALA: Enrike pozvao Baldea umesto povredjenog Gaje

Mundijal 2022

Selektor fudbalske reprezentacije ŠpanijeLuis Enrike pozvao je danas beka Barselone Alehandra Baldea kao zamenu za povređenog igrača Valensije Hosea Gaju za Svetsko prvenstvo u Kataru.

"Nakon potvrde o povlačenju Hosea Gaje zbog povrede, stručni štab je odlučio da ga zameni Aleks Balde. Luis Enrike je uzeo u obzir njegov sjajan početak sezone", navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Španije.

Balde je trenutno sa selekcijom Španije do 21 godine, koja večeras u Sevilji igra protiv Japana. Prema pisanju štampe, on bi nacionalnom timu trebalo da se pridruđi u subotu, četiri dana pre prvog meča Španije protiv Kostarike u sredu.

Hose Gaja je povredio desni skočni zglob na treningu reprezentacije u sredu u Amanu, uoči prijateljske utakmice protiv Japana. Iako su prve informacije govorile da će on ostati sa nacionalnim timom, ipak će propustiti Mundijal u Kataru.

Balde, koji je 18. oktobra proslavio 19. rodjendan, do sada nikada nije pozvan u A selekciju. ; Španija će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Japanom i Nemačkom

Beta