Foto: FK Crvena zvezda

FK CRVENA ZVEZDA

OTVORENA IZLOŽBA U ČAST RAJKA MITIĆA: Sto godina od rođenja prve Zvezdine zvezde

Fudbal

Fudbalski klub Crvena zvezda svečano je otvorio izložbu povodom 100 godina od rođenja prve Zvezdine zvezde Rajka Mitića.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su zvaničnici kluba, ali i veterani Crvene zvezde koji su se sa radošću prisetili igračkih momenata prve Zvezdine zvezde. Rajko Mitić je rođen 19. novembra 1922. godine u Beloj Palanci, a s obzirom da je zvanično obeleževanje stogodišnjice planirano da se održi upravo u mestu iz kojeg potiče Zvezdin velikan, naš klub je izložbu otvorio dan ranije.

foto: www.crvenazvezdafk.com

- Jedan broj ovde prisutnih je bio savremenik Rajka Mitić i igrao sa njim. Obeležavamo značajan jubilej, stogodišnjica njegovog rođenja, naše prve legende kluba, koji je na neki način i utemeljio zvanje legendi kluba. Rajkove zaslue su ogromne, on je simbol našeg kluba i sadašnja generacija na ovaj način želi da oda to priznanje, da ga i sve buduće generacije zvezdaša pamte, ali i da bude inspiracija u njihovom radu, da postignu ono što je naša prva legenda ostvarila u Zvezdi. Želim da se prisutni savremenici podsete tog vremena, a mladi da pogledaju i da nauče kako se nekada igralo, radilo i vodilo u Crvenoj zvezdi – poručio je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović.

(Kurir sport)