Foto: AP

NBA

JOKIĆ SE VRATIO I IZDOMINIRAO: Fenomenalna partija Srbina, ali uzalud! Denver izgubio od Detroita (VIDEO)

Košarka
> 07:45h

Košarkaši Detroita pobedili su na gostovanju ekipu Denvera sa 110:108, i tako su prekinuli niz od sedam vezanih poraza u NBA ligi.

Nakon što je propustio poslednje tri utakmice zbog korona virusa, na teren se vratio srpski košarkaš Nikola Jokić koji je pružio još jednu MVP partiju i samo ga je jedan skok delio da zaokruži tripl-dabl.

Meč je završio kao najefikasniji igrač, sa 31 poenom, 10 asistencija i devet skokova. Pratio ga je Majkl Porter Džunior sa 18 poena i osam uhvaćenih lopti. Eron Gordon je ubacio 17 poena uz skoro pa perfektan šut iz igre.

U timu Detroita je Bojan Bogdanović bio najbolji, ubacio je hrvatski košarkaš 22 poena, uz još devet skokova, Marvin Begli III je imao 14 poena, Kevin Noks II 17, a Alek Berks 21.

Detroit je serijom 11:1 početkom četvrte četvrtine poveo sa 96:84, da bi domaći tim u nastavku prišao na poen razlike (104:103).

Šut za produžetak je posle skoka u napadu promašio Aron Gordon.

Denver je na sedmom mestu Zapadne konferencije sa 10 pobeda i sedam poraza, dok je Detroit na poslednjem 15. mestu Istočne konferencije sa četiri pobede i 15 poraza.

(Kurir sport)