Foto: Youtube Printscreen

trgovina ljudima

ZA SNAJKU PLATILI 8.000 EVRA: Ugovorili brak i maloletnicu hteli da pošalju u Francusku! Svi završili na sudu

Crna Gora

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo optužnici protiv S. B. sa prebivalištem u Podgorici, naselje Vrela ribnička i N. B. sa prebivalištem u Podgorici, da su kao saizvršioci izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Optužnicom se navodi da su neutvrđenog dana u martu 2022. godine u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, zloupotrebom odnosa zavisnosti vrbovali oštećenu maloletnu B. S., ćerku B. Š., a rođaku B. N., u cilju sklapanja nedozvoljenog braka sa izvesnim V., koji živi na teritoriji “F”, a koji je brat od tetke okrivljenog B. N.

U optužnici se navodi da su brak prethodno tokom leta 2021. godine ugovorili sa roditeljima tog lica S. B. i E., tetkom i tečom okrivljenog B. N.

Potom su u cilju sklapanja nedozvoljenog braka, tokom marta 2022. godine, ugovorili veridbu oštećene u kući okrivljenog B. Š., kada su iz Francuske u Crnu Goru, po prethodnom dogovoru između okrivljenih B. Š. i B. N. s jedne strane i roditelja V., S. B. i E. s druge strane, trebali da doputuju S. i E. i odvedu maloletnu oštećenu B. S. u F., protivno njenoj volji.

"Za ugovaranje nedozvoljenog braka je okrivljeni B. Š. trebalo od E. da dobije novac u iznosu od 8.000,00 evra, koji novac je od E. zahtevao okrivljeni B. N., od kojeg iznosa je po dogovoru okrivljeni B. Š. okrivljenom B. N. trebalo da da za sada neutvrđeni novčani iznos, u čemu su sprečeni, od strane oštećene maloletne B. S., koja je prijavila navedeni događaj", navodi se u optužnici državne tužiteljke Danke Ivanović Đerić u Višem državnom tužilaštvu.

Kurir.rs/Vijesti online