RECEPT

DOMAĆI ĐEVREK KAO IZ PEKARE: Obradujte ukućane mirisnim pecivom koje će svi obožavati (RECEPT)

Žena
> 08:37h

Domaći đevrek napravićete očas posla, a biće kao iz najbolje pekare.

Poslužite ga uz domaći džem i čaj ili čašu jogurta. ako više volite konkretnije stvari možete napraviti i sendvič sa namazom poput krem sira ili pavlake, uz dodatak bilo kog suhomesnatog proizvoda.

Kad poželite da iznenadite ukućane toplim pecivom za doručak, neka vaš izbor bude đevrek.

foto: Youtube Printscreen

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 75 g putera
  • 70 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 5 g soli
  • 10 g suvog kvasca
  • 550 g brašna
foto: Profimedia

Priprema:

  1. U blenderu razbijte 3 cela jajeta, dodajte šećer, kvasac, so, rastopljeni puter i mleko. Sve dobro sjedinite.
  2. Prespite u činiju s brašnom i umesite glatko testo. Ostavite da odstoji jedan sat.
  3. Testo podelite na 12 loptica. Ostavite još 15 minuta da se "odmore".
  4. Oblikujte đevrek, poređajte sve u pleh. Pokrijte krpom i ostavite da odstoje još 20 minuta.
  5. Premažite jednim žumancetom i po želji pospite susamom. Pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

(Kurir.rs)

Bonus video: