KOSOVO JE SRCE VELIKE ALBANIJE?!

"SVE JE ISPLANIRANO! EVO KOJI SU SLEDEĆI POTEZI EDIJA RAME I KURTIJA!" Anđelković: Aljbin držao sliku VELIKE ALBANIJE, ne KOSOVA!

SRBI NA KIM

Pre svega, iako je smirena najnovija kriza zbog registarskih tablica, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izašao je sa izjavom da je u okviru dogovora u Briselu predviđeno i da se normalizacija završi do proleća sledeće godine. Šef diolomatije Ivica Dačić kaže da se datum postizanja dogovora niti pominje zvanično, niti je moguć.

foto: Kurir tv

Zoran Anđelković, nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije i prof. dr Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje razgovarali su o napadima Kurtija, u studiju Kurir TV.

foto: Kurir tv

- U mirnodopskim uslovima ovo bi bilo prihvtljivo. On ovo pokušava već deset godina. Zlokobna priča gde se neko stalno predstavlja kao demokrata, a celo srpsko društvo su zločinci - rekao je Deđanski.

Sve što se dešavalo u prethodnom periodu i nedemokratski potezi Prištine i Kurtija, pokazuju drugačije prognoze.

- Izveštaji o demokratskom napredku evropskom parlamentu svakako će ići u prilog Prištini. Kada je reč o tablicama pokazuje da se radi o čoveku koji je incidentan, a njegov cilj je etnički čisto Kosovo - rekao je Anđelković i podsetio da onu svojoj kancelariji nije držao zastavu Kosova, nego zastavu Albanije.

Edi Rama je vrlo otvoreno pričao o ciljevima Albanije na geopolitičkom planu.

- Naš cilj je put u EU. Kurti i Edi Rama se mrze, to je naša prednost. Obojica su politički protivnici, koji imaju zajednički cilj, a to nije EU, već Velika Albanija - rekao je Deđanski na pitanje koji su planovi za veliku Albaniju i naveo da jedino što ih koči je činjenica da nisu uspeli je da ugase otpor Srbije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.