Foto: Instagram

Nigde žive duše

"DA JE BIO PANTER, MI BISMO GA POJELI": Na nasipu u Vrbasu meštani ne mare za divlju mačku

Društvo

Nigde žive duše. Tako se ukratko može opisati atmosfera na samom nasipu u Vrbasu, gde je poslednji put snimljen crni panter.

Meštani pak tvrde da se ne plaše zveri i da su se u kuće povukli zbog hitnije i mnogo važnije stvari za njih - utakmice Srbije protiv Kameruna.

- Da je bio panter, mi bismo ga pojeli - prokomentarisali su navijači na jednom od obližnjih splavova, okupirani utakmicom.

Tu su i prelepi beli labudovi i dva psa. Svi živi i zdravi.

Podsetimo, na novom snimku (koji je navodno snimljen u okolini Vrbasa) vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kom je bežala.

Kako je juče naveo autor tog snimka životinja je stajala u mestu, a čim je izvadio telefon divlja mačka je pobegla.

- Ja radim tu u blizini, u prolazu sam ga video i pomislio da moram da ga snimim inače mi niko neće poverovati - naveo je Maljik.

Lovočuvari su se nakon dojave odmah uputili na teren u okolinu Feketića, te su područije proveravali i juče i danas, međutim kako nam je rekao Nemanja Ivanović, nikakvih opipljivih tragova nije bilo.

- Snimak je veoma kratak i loš, ne možemo da zaključimo da li je u pitanju panter ili neka druga životinja - rekao je on.

Ivanović je dodao da ovoga puta nisu korišćeni dronovi i termovizijske kamere, a ekipe su prečešljale teren koliko su im to uslovi dozvolili.

Podsetimo, crni panter je navodno prvi put viđen u neposrednoj blizini Banje Junaković. Plan je, kada se panter locira, da se uspava i da se imobilizuje u Zoološkom vrtu na Paliću.

(Kurir.rs/Telegraf)