Foto: EPA/Abir Sultan

KATAR 2022

KAKVO LUDILO NA MUNDIJALU! Posle šest golova na meču Srbije, još jedan SPEKTAKL! Gana ispustila veliku prednost, ali ipak pobedila

Mundijal 2022

Fudbaleri Gane pobedili su danas selekciju Južne Koreje rezultatom 3:2, u utakmici drugog kola Grupe H na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Gana je na stadionu "Edukejšn siti" vodila rezultatom 2:0, nakon što su golove postigli Mohamed Salisu u 24. i Mohamed Kudus u 34. minutu.

Koreja je u nastavku izjednačila golovima Čo Gju Sona u 58. i 61. minutu, dok je Kudus drugim golom na meču u 68. minutu doneo pobedu Gani.

Južna Koreja je bila bolja u prvih dvadesetak minuta meča, imala je loptu u svom posedu i napadala, ali nije uspela da konkretnije zapreti, za razliku od Gane koja je povela iz prvog udarca u okvir gola.

Džordan Aju je izveo slobodan udarac, a Salisu se najbolje snašao u gužvi pred golom Južne Koreje i doneo svojoj ekipi vođstvo u 24. minutu.

Od tog trenutka se situacija na terenu potpuno promenlila, Gana je preuzela kontrolu i posle deset minuta je duplirala vođstvo. Ponovo je Aju centrirao, a Kudus je glavom poslao loptu u mrežu Južne Koreje.

Drugo poluvreme donelo je mnogo bolje izdanje Koreje, a azijska selekcija do prvog gola na turniru dolazi u 58. minutu.

Centaršut u kazneni prostor je poslao Li Kan In, a glavom se u strelce upisuje Čo Gju Son.

Azijska selekcija je tri minuta kasnije došla do izjednačenja, nakon što je drugi gol glavom postigao Čo Gju Son, a ovoga puta centaršut je uputio Kim Džin Su.

Gana se nije predavala i u 68. minutu ponovo dolazi do vođstva. Loptu je u šesnaesterac uputio Gideon Mensah, nju promašuje Injaki Vilijams, a ona zatim dolazi do Kudusa koji je lako savladao korejskog golmana.

Koreja je u 74. minutu zapretila iz slobodnog udarca koji je izveo Li Kan In, ali je golman Lorens Ati-Zidži odbranio njegov šut i loptu poslao u korner.

Pokušala je azijska reprezentacija da dođe do boda, ali je golman Gane Ati Zidži u nastavku uspeo da sačuva svoj gol.

Od 20.00 u okviru ove grupe igraju selekcije Portugala i Urugvaja.

Portugal sa utakmicom manje ima tri boda, koliko ima i Gana, dok su Koreja i Urugvaj (utakmica manje) osvojili jedan bod.

U poslednjem kolu u petak od 16.00 se sastaju Južna Koreja i Portugal, odnosno Gana i Urugvaj.

Kurir sport