Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

E, TAKO

PROVOKATORI DOLIJALI! ŠVAJCARSKA IM ZABRANILA DVOGLAVOG ORLA: Ne želimo da napravimo istu grešku kao u Rusiji!

Mundijal 2022
> 11:18h

Skandal sa Mundijala u Rusiji u režiji Đerdana Šaćirija i Granita Džake, koji su prilikom radovanja direktno provocirali srpske navijače isticanjem albanskog dvoglavog orla, ponovo je u žiži javnosti.

Tada su se dvojica igrača su se našla pred osudom švajcarskih medija zbog toga što su se golove reprezentacije slavili simbolima druge zemlje i tako direkno provocirali protivnika i navijače.

Direktor reprezentacije Švajcarske Pjerluiđi Tami u razgovoru za švajcarske medije poručio je da će dati sve od sebe da se to ne ponovi u Kataru.

- Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke - rekao je Tami za "Klartext" i dodao:

- Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni - rekao je Tami pre početka Mundijala.

Nadamo se pre svega da ovaj tandem igrača neće ni imati razloga da se raduje u petak kada je na programu meč Srbije i Švajcarske u okviru poslednjeg kola grupne faze Mundijala.

Kurir sport