Foto: Printscreen RTS

reagovanje

ANA BRNABIĆ SE OGLASILA POVODO IZJAVE STANA: Čekali smo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali jednu sramnu izjavu

Politika

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu portparola EU Petara Stana.

"Ovakva reakcija je sramota EU. Čekali smo da vidimo šta će EU reći o imenovanju Nenada Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu. Imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, već je i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima, a što je najvažnija volja.

Ponovo pitam - nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na KiM uskraćeno pravo glasa ove godine, i to dva puta, na šta je EU reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku, i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na KiM, dakle pitam EU - gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava?

Posle ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu. Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira, ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje. Po prvi put, Srbija neće prisustvovati Samitu EU - Zapadni Balkab koji će se održati 6. decembra u Tirani", poručila je Brnabićeva.

Kurir.rs