Foto: Reuters

katar 2022

JA I ŽIRU SE NEĆEMO ZAUSTAVITI NA OVOME! Golman Francuske Loris najavljuje nove rekorde, hvali čudesnog Mbapea!

Mundijal 2022

Kapiten i golman fudbalske reprezentacije Francuske Ugo Loris rekao je da je zadovoljan današnjim plasmanom u četvrtfinale Svetskog prvenstva i svojim rekordom u državnom timu, ali da se ni on ni ekipa neće tu zaustaviti već će se dobro pripremiti za naredne izazove.

Francuska se plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je u osmini finala pobedila Poljsku sa 3:1. Dvostruki strelac bio je Kilijan Mbape, a gol je postigao i Olivije Žiru, koji je sada sa 52 pogotka postao najbolji strelac u istoriji reprezentacije.

Loris je danas odigrao 142. utakmicu za reprezentaciju Francuske i izjednačio rekord Lilijana Tirama.

"Dobro je što sam došao do te brojke i omogućio sebi da još jednom igram na ovom takmičenju. Tu smo, ne želimo da se zaustavimo ovde, oporavićemo se od ovog meča i zadržati snagu za bitke koje nam predstoje", rekao je Loris za BeIN sport.

Govoreći o utakmici, Loris je rekao da je Poljska dobro igrala u prvom poluvremenu i imala veliku šansu, ali da je njegova ekipa uspela da preuzme kontrolu u drugom delu utakmice uz dva neverovatna gola Mbapea.

"Mbape je bio i asistent Žiruu... Žiru je postavio rekord i siguran sam da ne želi tu da se zaustavi. Kilijan je velika prednost za naš tim. Što više napredujemo na takmičenju, više moramo da podignemo igru kao ekipa i znamo da možemo da računamo na njega", dodao je golman aktuelnog svetskog šampiona.

Kurir sport