Foto: Privatna rhiva

gračanica

IZBORNA KONFERENCIJA POKRAJINSKOG ODBORA SPS NA KiM: Slobodan Milošević: Dokaz da partija brine za opstanak Srba na Kosovu!

Politika

Na 11. Izbornoj konferenciji Pokrajinskog odbora Socijalističke partije Srbije na Kosovu i Metohiji, održanoj u Gračanici 27. novembra, svi delegati jednoglasno su dali podršku Slobodanu Miloševiću za mesto potpredsednika Glavnog odbora SPS.

Na izbornoj konferenciji, 150 delegata sa teritorije čitave Pokrajine, izabralo je novo rukovodstvo Pokrajinskog odbora, na čelu sa predsednikom Pokrajinskog odbora i narodnim poslanikom, Zvonimirom Stevićem. Takođe je izabrano dvoje potpredsednika, Goran Đorđević za Kosovsko-Pomoravski okrug i Ivana Maksić za Pećki okrug, dok će potpredsednik za Kosovsko-mitrovački okrug biti naknadno izabran.

Za sekretara Pokrajinskog odbora izabran je Milan Joksimović, a Saša Danić izabran je za direktora partijske organizacije. Stav Pokrajinske izborne Konferencije je da je Milošević, svojim radom i zalaganjem za partiju, zaslužio ovako odgovornu funkciju kao što je mesto potpredsednika Glavnog odbora SPS.

Slobodan Milošević kazao je za Kurir da je SPS ovim činom pokazala svoju nedvosmislenu brigu za KiM i opstanak Srba na svim teritorijama.

- Konferencija je dala bezrezervnu podršku neprikosnovenom lideru Ivici Dačiću za mesto predsednika SPS, kao i politici Partije na održavanju autentičnog političkog kursa vojne neutralnosti, suverenosti, socijalne pravde i zaštite nacionalnih i državnih interesa, posebno politici odbrane suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Važno je da KiM, posle dužeg vremena, dobija svoje mesto na najodgovornijm funkcijama u partiji, kakva je mesto potpredsednika Glavnog odbora. Sada je na lideru stranke Dačiću da razmotri ovo i donesu odluku koja će bit najbolja za budućnost stranke, kao što je to radio uvek - kazao je Milošević i osvrnuo se na trenutnu situaciju na Kosovu:

foto: Privatna Arhiva

- Nije bilo lako održavati partijske konferencije širom Kosova u ovom trenutku i klicati i SPS-u i Vučiću i Dačiću. Situacija u pokrajini je i politički i bezbednosno nestabilna, Srbi na Kosmetu su izloženi ogromnom pritisku i konstantnom zastrašivanju. Jeidinice ROSU se kreću i po srpskim sredinama gde ne bi smeli da ulaze bez dozvole srpskih predstavnika. Konstantno se vrši pritisak na Srbe da napuste svoja vekovna ognjišta kako bi Albanci imali etnički "čiesto" Kosovo, kao što su zacrtali godinama unazad. Međutim, Srbi neće pokleknuti, nećemo odustati od svojih ognjišta na Kim! Država se bori sa Srbe na Kosovo, a državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem jasno pokazuje da se bori za sve nas.

(Kurir.rs/J.P.)