Foto: Profimedia

KATAR 2022

FRANCUSKA NIJE MBAPE! Voker: Trikolori imaju igrače sa velikim titulama

Mundijal 2022

Fudbalski reprezentativac Engleske Kajl Voker rekao je da je Kilijan Mbape verovatno jedan od najboljih igrača na svetu, ali je istakao da njegova ekipa u četvrtfinalu Svetskog prvenstva ne sme da potceni ostale fudbalere Francuske.

"Znam šta treba da uradim - da ga zaustavim. Ali, ne igra Engleska protiv Mbpaea. Igra Engleska protiv Francuske", rekao je Voker na konferenciji za novinare.

"U redu, on je oružje koje imaju u svom arsenalu, ali ima i drugih dobrih igrača koje ne smemo da potcenimo, igrača koji su osvajali velike titule", dodao je Voker.

Fudbaleri Engleske sastaće se u subotu sa Francuskom, u meču četvrtfinala Svetskog prvenstva u Kataru.

Voker je naveo da razume zašto su sva pitanja vezana na Mbapea, ali je podsetio da aktuelni šampiona sveta u svojim redovima imaju Olivijea Žirua, Antoana Grizmana, Usmana Dembelea...

Polufinalista pre četiri godine u Rusiji i finalista prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva, reprezentacija Engleske želi da napravi još jedan korak dalje.

"Na dobrom smo putu, samopouzdanje je visoko. Imamo svoje ciljeve ovde i sve ćemo uraditi da ih ostvarimo", rekao je Voker.

Kurir sport