Foto: Ana Paunković, TikTok/galluzzojulian

mislili da se šali

JULIJAN UPOREDIO ZDRAVSTVENI SISTEM SRBIJE I KANADE: Mnogi ostali u neverici zbog onog što je rekao! Evo koji je bolji (VIDEO)

Društvo
> 11:03h

Kanađanin, poreklom iz Italije, Julijan Galuco živi u Srbiji od 2019. godine, a često na društvenim mrežama objavljuje dešavanja i stvari iz života u našoj državi.

Tako je sada snimio i video u kom je uporedio zdravstveni sistem u Kanadi i Srbiji.

"Svi širom sveta koji nikada nisu videli kanadski sistem na delu misle da je tako neverovatan, ali istina je drugačija. Ja sam u Srbiji. Ne Švajcarska, Norveška ili Švedska. Iz mog iskustva, srpsko zdravstvo je bolje od kanadskog", stoji u opisu videa koji je objavio na društvenoj mreži TikTok.

Najpre je uporedio doktore.

"Zdravstveni sistem u Kanadi i zdravstveni sistem u Srbiji, koji je bolji. Kada su u pitanju doktori, viđao sam kanadske lekare koji prepisuju pogrešan lek, lekove koji se ne mešaju a u Srbiji je sve bilo savršeno, tako da Srbija dobija ovu rundu", rekao je on.

Onda se dotakao i čekanja.

"Hajde da pričamo o čekanju. Ako je hitno, osim u slučaju da umirete, verovatno ćete morati da čekate četiri, pet, možda šest, sedam sati. U Srbiji dolazite instant (na red), tako da Srbija i ovde lagano pobeđuje", naveo je on.

Zatim je govorio i o samom izgledu zdravstvenih ustanova.

"Sve je novije u kanadskim bolnicama, pa poen ide Kanadi ali generalno koga briga", rekao je on.

Došao je red i na osoblje.

"Hajde da pričamo o osoblju. U Kanadi sam video pune čekaonice, sa samo jednom sestrom koja ide okolo i trčkara kao pile i pokušava da pomogne ljudima. Apsolutna ludnica. U Srbiji, međutim, tu je uvek neko ko može da ti pomogne, nije ludnica, nije gužva, sve ide glatko. Srbija pobeđuje i znam da je pomalo iznenađujuće ali tako je", objasnio je.

Mnogi su u komentarima pisali da ne mogu da veruju da je Srbija "pobedila", a ima i onih koji se slažu sa njim.

foto: TikTok/galluzzojulian

"Ja sam Srbin koji živi u Kanadi više od 20 godina i slažem se sa tobom", jedan je od komentara.

"Često ne znamo kako je u drugim državama, hvala ti na ovome", dodala je druga korisnica ove mreže.

Dobio je i pitanje u kojoj je to bolnici odmah stigao na red, a mladić je objasnio da je to bilo u Sremskoj Mitrovici, te da ne može da tvrdi isto i za ostatak Srbije.

"Pretpostavljam da Srbi koji se ne slažu sa tobom zapravo nikada nisu bili u Kanadi", dodala je devojka.

"To je istina. Mi Srbi nismo svesni kako živimo. Mnogo se bolje živi u Srbiji nego u Americi i Kanadi", to je još jedan komentar sa kojim se složio i autor videa.

(Kurir.rs)