Istraga hrvatske policije

Reksi iz Novog Sada ubio Meksikanku na Marjanu?!

MUP Srbije pokušava da otkrije ko je muškarac koji je osumnjičen da je krajem avgusta ove godine vezao pa zaklao Selenu Margarit Grasijano Masedo (31) u Splitu

Crna Hronika
> 00:00h

SPLIT - Rasplet! Hrvatska policija došla je do dokaza koji s ubistvom Meksikanke Selene Margarit Grasijano Masedo (31) povezuju muškarca poznatog po nadimku Reks, koji je iz Novog Sada! - Predstavnici MUP Srbije intenzivno razmenjuju informacije o tom slučaju s kolegama iz Hrvatske. Novosadska policija pokušava da identifikuje i uđe u trag muškarcu koji se sumnjiči da je ubio Meksikanku. Postoji mogućnost da je on u Srbiji - kaže izvor Kurira iz srpske policije. U splitskoj policiji, međutim, nisu želeli da komentarišu navode da je ubica identifikovan kao Novosađanin star između 40 i 45 godina, crne kose i puti i visine oko 175 centimetara. - Proveravamo sve informacije kako bismo pronašli osumnjičenog. Ipak, zasad ne možemo da potvrdimo tačnost informacije da se u vezu sa ubistvom dovodi Novosađanin - kratko je za Kurir izjavila Ana Ćepić iz splitske policije. Ključni dokaz koji izvesnog Reksa povezuje sa zločinom, kako prenosi Slobodna dalmacija, jeste dres italijanskog FK Milan, koji je često nosio, a koji je navodno pronađen u rancu Meksikanke posle njenog ubistva. Telo Meksikanke, podsetimo, pronađeno je krajem avgusta na nekoliko stotina metara od vrha Marjana kraj Splita. Nju je ubica vezao, a zatim joj nožem prerezao vrat i njeno telo zakopao plitko u zemlju. (E. K.)

Identifikovao ga konobar Iznesnog Reksa navodno je identifikovao konobar iz kafića u blizini Splita, u koji je Novosađanin često dolazio. - Muškarac je celo leto dolazio u lokal, uglavnom ujutru. Kupao se na obližnjim plažama, uvek je imao mnogo para i nekoliko mobilnih telefona. Posle ubistva Selene više ga nisam video, ali znam da je vozio sivu karavan „škodu oktaviju“ novosadskih tablica. U kafić je često dolazio baš u dresu Milana. Na leđima, umesto imena kluba, piše neki nadimak - ispričao je konobar iz okoline Splita i bacio novo svetlo na slučaj.