Foto: Kurir

Haos

"STIŽU NAM PRETNJE!", Nusret iz Nervoznog poštara: Bivši član BEZ NAŠEG ZNANJA registrovao ime grupe, obavestili smo POLICIJU!

Stars

Grupa Nervozni poštar, koja traje već 40 godina, doživela je haos. Doskorašnji član Dragan Đurđelija napustio je bend, tvrdi njegov doskorašnji kolega iz benda Nusret Doličanin, i na svoju inicijativu zaštitio ime Nervozni poštar, oformio novu grupu, a starim muzičarima preti, osporava njihov rad i minira tezge.

foto: Kurir

- Mi ne osporavamo ime Nervozni poštar i želimo im svu sreću u daljem radu. Sada imamo ime Nuki i Salko Dinamitaš i na našu sreću najveću većinu stare postave. Mi smo tu zbog muzike i publike koja voli taj naš duh, vedrinu i optimizam kojim zračimo na pretek. Kolega Dragan je bez našeg znanja preskočivši sve kolege registrovao ime Nervozni poštar, a pritom najmanje učestvovao u izgradnji i karijeri samog benda - kaže Doličanin i nastavlja:

- Ne razumem ovaj njegov način ponašanja, ali tako je kako je. Većina nas je tu gde jesmo i ovom prilikom želimo da publika shvati ko je izvorni deo svega toga, a da pritom ne bude zbunjena. Stižu nam razne pretnje putem mobilnog telefona od jednog čoveka, ali to ćemo ostaviti za policiju koja je o svemu obaveštena - završava Doličanin.

Pokušali smo da stupimo u kontakt i sa Draganom Đurđelijom, ali on nije odgovorio na naš poziv.

foto: Kurir

Grupa Nervozni poštar bila je hit osamdesetih godina na prostoru cel ebivše Jugoslavije. U svojim pesmama spojili su rok i folk što se publici svidelo, a drugi album im je radio Rajko Dujmić i s njega se izdvojila pesma koja se i dan danas svira "Nova godina kuca na vratima", a publika je obožavala i "Cirkus Kolorado".

Lj. S.