Foto: Kurir televiyija

NA MREŽAMA BUJA PRODAJA DROGE MALOLETNICIMA?! Stručnjaci: Roditelji da nauče narkomanski sleng OVO SU NEKE OD POZNATIJIH "ŠIFARA"

Društvo

Mladi o tabu temama putem društvenih mreža pričaju koristeći stikere i skraćenice, a mnogi roditelji nisu upoznati sa njihovim značenjem. Zbog toga je britanska policija objavila grafikon sa emotikonima koji opisuju korišćenje droga.

foto: Kurir Televizija

Stručnjaci smatraju da je kontrola mobilnih telefona maloletnih osoba od strane njihovih roditelja opravdana samo onda kada posumnjaju da su oni u opasnosti. Oni tvrde da roditelji imaju to pravo jer su kupili telefon maloletnoj deci kako bi ga ona koristla pod određenim uslovima i zato je legitimno nadgledati tu upotrebu.

Stručnjaci, takođe ističu da je preporučljivo da roditelji budu upoznati sa poznavanjem tzv. narkomanskog slenga. U tu svrhu treba da pročitaju udžbenik iz kriminalističke taktike i tehnike. Ovo je spisak najneobičnijih reči kojima se označavaju narkotici:

foto: Kurir televizija

Dileri su uglavnom predstavljeni crnom bilijarskom kuglom sa brojem osam, slikom očiju ili utičnicom za struju.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud