Foto: Profimedia

katar 2022

POSLEDNJE MUNDIJALSKO PRIZNANJE: FIFA izabrala najboljeg sudiju, zbog koga je Dejan Nedić bio pod RAFALNOM PALJBOM iz Hrvatske!

Mundijal 2022

Italijanski sudija Danijele Orsato proglašen je za najboljeg glavnog arbitra na nedavno održanom Mundijalu u Kataru.

Orsato je na Svetskom prvenstvu sudio na tri utakmice. Italijanu je pripala čast da bude glavni arbitar na otvaranju šampionata kada je domaćin Katar poražen od Ekvadora sa 2:0. Isti rezultat bio je i na meču grupne faze između Argentine i Meksika kada je Orsato takođe delio pravdu.

Poslednji Orsatov meč na Mundijalu bilo je polufinale između Argentine i Hrvatske. "Gaučosi" su bili ubedljivi, slavili sa 3:0 i izborili plasman u veliko finale, gde su posle jedanaesteraca pobedili Francuze i "preoteli" im titulu prvaka sveta.

Međutim, Hrvati su se žestoko bunili zbog kontroverznog penala koji je Orsato dosudio za Argentince, a Mesi postigao vodeći gol na meču. Bio je to ključni detalj, koji je presudno uticao na tok utakmice.

foto: Kurir Televizija

Na sporni penal "odmah se bacio" i komentator suđenja na RTS-u, bivši pomoćni sudija Dejan Nedić, koji je uveren da je penal ispravno dosuđen. U Hrvatskoj su se zbog toga obrušili na Nedića, uz napomenu "da nema pojma".

Najbolji sudija Mundijala u Rusiji 2018. godine bio je Argentinac Nestor Pitana.

Kurir sport