Foto: Stefan Stojanović/Mondo

NAPADNUT REPORTER FONETA DOK JE SNIMAO FRISTAJLER: Uneo mi se u lice, uhvatio šakom za vrat i stežući me, odgurno

Društvo

Reporter agencije FoNet Marko Dragoslavić napadnut je danas oko 15.30 dok je sa šetališta na levoj obale Save snimao splav "Fristajler" koji je zbog prekomernog boja gostiju i preopterećenja delimično potonuo tokom novogodišnje noći.

Kako je prenela ta agencija, dok je snimao splav i priobalje na Dragoslavića su nasrnula dva muškarca odevena u crno, ne dozvoljavajući mu da nastavi snimanje.

"Jedan od njih mi je prišao pitajući: 'Ko si ti, šta snimaš, ko ti je to odbrio, to je zabranjeno'", prepričao je Dragoslavić.

On je osobama koje se nisu legitimisale, ni predstavile, pokazao novinarsku legitimaciju FoNeta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).

"Uprkos tome, jedan od njih mi se uneo u lice, uhvatio šakom za vrat i stežući me, odgurno", opisao je Dragoslavić.

U 15.37 Dragoslavić je pozvao policiju i sačekao patrolu koja je došla posle 15-tak minuta.

Dvojica mladića su u medjuvremenu deo šetališta ispred splava ogradili plavo-belom trakom.

Policajci su legitimisali i Dragoslavića i dvojicu mladića, a njih su takođe upozorili da nemaju pravo da prostor na šetalištu ispred splava ogradjuju trakom koju su razvukli.

Poručili su im da je to javna površina i da za to ovlašćenja imaju samo policija i inspekcije, ali oni uprkos upozorenju nisu uklonili traku.

"Sve što se dogadjalo gledalo je 15-tak ljudi koji su se okupili na šetalištu. Policajci su bili veoma korektni, ali su mi savetovali da se udaljim, što sam i uradio jer se više nisam osećao bezbedno", naglasio je Dragoslavić.

(Kurir.rs/Beta)