Foto: Kurir televizija

KOSOVO I METOHIJA

SRBI OSTAJU NA SVOJOJ DEDOVINI! Meštani sela Kamenica na KiM poručili da im nadu uliva CRKVA KOJU JE GRADILA CELA SRBIJA! (VIDEO)

Društvo

Pre tačno 12 godina u selu Kamenica, nadomak Leposavića, započeta je izgradnja seoske crkve čiju su izgradnju pomogle veće gradske sredine kako iz Vojvodine, tako i centralne Srbije. Za selo koje ima oko 120 stanovnika to mnogo znači jer im daje nadu o trajnom ostanku na Kosovu i Metohiji.

foto: Kurir televizija

- Više od 100.000 evra je do sada uloženo i ona je sva od kamena. Naročito je ponos ovo zvono koje je od 500kg koje bilo izuzetno skupo i naravno kvalitetno. To je sloga našeg naroda i majke Srbije - svih ljudi koji su učestvovali u tim donacijama - kaže Miodrag Radovanović, član crkvenog odbora sela Kamenica.

foto: Kurir televizija

- Mi smo Srbi koji treba da imamo crkvu u našem selu i toliko smo radosno što smo to dobili. Da opstane srpsko ovde i da živimo ovde. Svako želi da bude na svojoj dedovini i da omladina inde napred - kaže Radenko Marković, meštanin sela Kamenica.

foto: Kurir televizija

A Ognjan Miladinović, takođe iz sela Kamenica bio je veoma nadahnut i oglasio se stihom:

- Vreme prošlo i buduće, to vekovi neka broje, vi koji ste ovde došli, dobro došli među svoje!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud