Foto: Instagram

ukrala milioon evra

MIRNESA VOLELA LUKSUZ, ALI NIJE MOGLA DA GA PRIUŠTI: Pričala da neće da radi, a prodavačica iz pekare otkrila s kim je viđala Miki

Bosna i Hercegovina
> 10:31h

Bild piše da je Mirnesa živela u stanu koji se nalazi na trećem spratu neupadljive stambene zgrade u Kanštatu, samo 250 metara od glavnog ulaza u Državnu kancelariju kriminalističke policije.

Kompanija za transfer novca iz Štutgarta koju je nedavno opljačkala Bosanka Mirnesa S. ponovo se našla na meti lopova. Ovoga puta firmu je opljačkao 27-godišnji radnik koji je u noći sa petka na subotu, odnosno na Badnje veče, 24. decembra, ukrao 135.000 evra u gotovini. Muškarac je u međuvremenu uhapšen, saopštila je nemačka policija.

foto: Printscreen/Tik Tok

Ipak, potraga se nastavlja za 42-godišnjom Mirnesom S. iz Busovače, koja je 14. oktobra prošle godine iz firme u kojoj je radila ukrala više od milion evra. Portparol njemačke policije Ilona Bon otkrila je neke nove detalje o samoj istrazi i objasnila kako je policija tokom božićnih i novogodišnjih praznika primila više od 150 prijava, što ukazuje na to da je Mirnesa najverovatnije pobegla u Bosnu i Hercegovinu.

Bild piše da je Mirnesa živela u stanu koji se nalazi na trećem spratu neupadljive stambene zgrade u Kanštatu, samo 250 metara od glavnog ulaza u Državnu kancelariju kriminalističke policije. Njen stan danas je prazan, a policija je promenila bravu.

FOTO: Printscreen/Youtube/AvazTV, Printscreen/Instagram
FOTO: Privatna Arhiva
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Shutterstock, Instagram
FOTO: Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Instagram
FOTO: Printscreen Instagram
FOTO: Printscreen Instagram

- Brava je zamenjena, ključevi kod policije - stoji rukom ispisana poruka na vratima stana. Mirnesa se u ovaj stan uselila u leto 2021. godine, a njena komšinica je rekla novinarima da se predstavila kao direktorka filijale kompanije.

- Ponekad sam je video kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom - rekla je prodavačica iz obližnje pekare.

Njen prijatelj Muhamed-Mujo O. je postavio nekoliko video snimaka na TikTok.

Priča se i da je Mirnesa volela luksuz, ali nije mogla da ga priušti. Za brendirane proizvode kao što je Roleks, koje je volela da pokazuje na fotografijama na Instagramu, njeni prijatelji su rekli da su kopije.

foto: Privatna Arhiva

Bivši kolega iz firme koju je opljačkala Ivan Angelov rekao je da je u prvi mah bio šokiran, ali se setio da je Mirnesa često govorila da više ne želi da radi, već da se zabavlja. piše nemački RTL. Dodao je da je sve mogla da uradi za muškarca kojeg voli i da verovatno nije sama organizovala pljačku.

U policiji i dalje ističu da je raspisana nagrada za informacije koje bi mogle da ih odvedu do kradljivca.

– Nagrada iznosi 37.500 evra i još uvek važi. Mole se svi koji znaju bilo šta o 42-godišnjem osumnjičenom da se jave kriminalističkoj policiji – saopštila je policija Štutgarta.

(Kurir.rs/Večernji list)