Nisu oni

Izrael se distancirao od filma koji vređa proroka Muhameda

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor izjavio je da film nema nikakve veze sa Izraelom, ali da ta zemlja mora biti na oprezu, ne ulazeći u detalje dodatnih mera predostrožnosti

Planeta
> 14:14h

TEL AVIV- Izraelska vlada se distancirala od producenta filma u kome se ismeva prorok Muhamed, koji je izazvao napad na američki konzulat u Libiji, istakavši da je, ipak, pojačana budnost u diplomatskim predstavništvima Izraela širom sveta.

Producent filma "Nevinost muslimana" Sam Basil, 56-godišnji investotor u nekretnine iz Kalifornije, izjavio je da je on i Izraelac i Amerikanac.

U filmu se Muhamed prikazuje kao prevarant, ženskaros i ludak, navodi Asošiejted pres.

Demonstranti koje je taj film uvredio upali su u američki konzulat u Bengaziju kasno sinoć i ubili američkog ambasadora i još tri Amerikanca.

Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Jigal Palmor izjavio je da film nema nikakve veze sa Izraelom, ali da ta zemlja mora biti na oprezu, ne ulazeći u detalje dodatnih mera predostrožnosti.

Niskobudžetni amaterski film pod nazivom "Nevinost muslimana", koji je, kako je preneo "Vol strit džornal", snimio Amerikanac izraelskog porekla Sem Basil i čiji su delovi objavljeni na Internetu, izazvao je žestoke proteste u arapskim zemljama.

Osim ubistva američkog ambasadora i još troje Amerikanaca u Libiji, protesti su održani i u Maroku, Egiptu, Sudanu i Tunisu, gde su demonstranti spalili američku zastavu.

Muslimani su u filmu prikazani kao nemoralni i nasilni, ruglu je izvrgnut i prorok Muhamed, a među temama su bili i homoseksualnost i pedofilija

http://www.youtube.com/watch?v=ntgzoE7rU9A