Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

KURIR TV

BOŽIĆNA TRPEZA POSLE POSTA JE ŠOK ZA ORGANIZAM? Nada Macura otkrila na koji način da pristupite PRELASKU NA MRSNU HRANU

Društvo

Božićni post počeo je 28. novembra i traje do pravoslavnog Božića 7. januara. Post se sastoji u uzdržavanju od mrsne hrane, zlih misli, pohotnih želja i rđavih dela, kao i u umnožavanju molitava i dobročinstava. Podvig posta je kako telesni, tako i duhovni.

Mada, nakon 6 nedelja posta dolazi prelazak na uobičajenu ishranu, posebno prazničnu trpezu posle božićnog posta. Postavlja se pitanje da li je to šok za organizam?

Dr Nada Macura, kardiolog u penziji i narodna poslanica, gostovala je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je pokušala da odgovori na ovo pitanje.

- Polagano u svakom slučaju ne odjednom. Treba preći na neku laganu ishranu. Sutrašnji dan posle pričešća, treba se polako vraćati. Nakon božićne trpeze treba preći na neku laganu piletinu i bela mesa. Božićna trpeza ne mora da bude prebogata. Ono što je osnovno u verovanju je da čovek mora da bude skroman i ta skromnost treba da nas odlikuju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs