Ko će kome...

Direktorke zaposlile decu u Niškoj toplani

Čelnica ovog javnog preduzeća Gorica Mitić sinu dodelila mesto šefa komercijale, dok je ćerka njene pomoćnice Snežane Marković primljena u administraciju

Društvo
> 00:00h

NIŠ - Nepotizam na kvadrat! Generalna direktorka JKP „Gradska toplana Niš„ Gorica Mitić i njena pomoćnica za pravne poslove Snežana Marković zaposlile su u ovom preduzeću sina i ćerku. Prema rešenjima o zaposlenju, sin direktorke Mitić Vladimir od 11. avgusta je šef komercijale, a ćerka Markovićeve Ana dobila je mesto u administraciji preduzeća. Kako Kurir saznaje od izvora iz Toplane, direktorka se odlučila na ovaj potez pred samu smenu s te funkcije. Naime, na jednoj od narednih sednica Skupštine opštine trebalo bi da dođe do smene direktora javnih preduzeća u Nišu. Mitićeva je za Kurir rekla da ne može da nam odgovori na pitanje da li je zaposlila sina i uputila nas na predsednika Upra­vnog odbora Toplane Dragomira Ilića, koji nam se do zaključenja broja nije javio na telefon. (D. S. I.)

Toplana u Nišu

Počinje čistka direktora! Gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić je posle sednice Skupštine grada na kojoj je izabran Odbor za imenovanje najavio da sledi čistka u svim javnim gradskim preduzećima gde je bilo zapošljavanja preko veze.