Intervju, hrvatski fudbalski stručnjak

Ćiro Blažević: Hrvati, čuvajte se Srba!

Posle pobede nad Velsom sa 6:1, Hrvatska, bogami, mora da se plaši vaše selekcije

Fudbal
> 18:46h

Biće čupavo! Legendarni hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević tvrdi da bi „vatreni“ trebalo da se čuvaju selekcije Srbije, koja je preksinoć demonstrirala silu protiv Velsa. Srbija i Hrvatska nalaze se u istoj grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. ♦ Kako vam se čini početak kvalifikacija u grupi A? - Biće interesantno, nema šta. Posle pobede Srbije nad Velsom sa 6:1, Hrvatska, bogami, mora da se plaši vaše selekcije. Mihajlović je veliki autoritet, i ne sumnjam da će on od ovih momaka napraviti jednu dobru reprezentaciju, što su i pokazali u prva dva kola kvalifikacija. Miha zna svoj posao - kazao je Blažević. Ko je najveći favorit za odlazak na Mundijal? - Posle remija u Briselu, slobodno mogu da kažem da je Hrvatska prvi favorit. Slede Srbija i Belgija, kojom nisam previše oduševljen, iako se pre početka kvalifikacija smatralo da oni imaju najviše šansi da se plasiraju u Brazil. Oni imaju odlične pojedince, ali nisu ekipa. Ko je bolji trener, Siniša Mihajlović ili Igor Štimac? - Obojica su dobri. Iako su medijima pojavilo da Siniša i Igor nisu u dobrim odnosima, to nije tačno. Sve će to biti u najboljem redu. Sličnog su karaktera, i to je više napumpano nego što je istina - zaključio je Ćiro Blažević.

Idem sad u Iran - Koji su vaši planovi za budućnost? - Završavam s rehabilitacijom, pa nazad, u meni dragu državu Iran. Tamo se odlično osećam, i prema njoj imam poseban osećaj. Uvek mi je lepo tamo, stvarno neverovatna zemlja - konstatovao je Ćiro.

Crvena zvezda je iskoristila Robija - Kako komentarišete rastanak Roberta Prosinečkog i Crvene zvezde? - Robija su baš iskoristili, stvarno nije u redu kako je otišao iz Zvezde. On je perspektivan trener i smatram da je mogao još dosta da pruži, ali očigledno je da neki nisu tako mislili. U svakom slučaju, predviđam mu dobru karijeru u ovom poslu - poručio je hrvatski stručnjak.