Foto: Profimedia, Printscreen/Twitter

veliki borac

POSLE TEŠKE BORBE SA KANCEROM Sjajni napadač Dortmunda se vratio u tim i otkrio pravu istinu o svom zdravstvenom stanju!

Fudbal

Najskuplje pojačanje u istoriji Borusije Dortmund, napadač Sebastijan Ale, vratio se na teren nakon teške borbe sa tumorom testisa, koji mu je dijagnostifikovan u julu 2022. godine.

Ale je u letnjem prelaznom roku stigao iz Ajaksa u Dortmund za 35 hiljada evra kao zamena za Erlinga Halanda koji je prešao u Mančester siti, međutim, sredinom leta mu je dijagnostifikovan rak pa je morao na lečenje.

Posle operacije i nekoliko serija Hemioterapija uspeo je da pobedi opaku bolest i vrati se svojoj velikoj ljubavi - fudbalu.

Ale je izjavio da daje sve od sebe da bude spreman za meč protiv Ausburga, ali je rekao da će poštovati mišljenje lekarskog tima.

"Naravno, sve je moguće. Ne postavljam sebi ograničenja. Jedini koji mogu da mi ih daju su trener i medicinsko osoblje" istakao je centarfor.

On je dodao da jedva čeka da ponovo zaigra.

"Kada svi kažu da mogu da igram, onda ću igrati. Naravno da želim da budem na terenu i igram što je pre moguće", iskren je momak iz Obale Slonovače.

foto: Printskrin/Tviter

Njegova bolest ozbiljno je poremetila planove Dortmunda ove sezone. Nemački klub je trenutno šesti na tabeli sa devet podova zaostatka za liderom Bajernom.

Sezona se nastavlja 22. januara, kada Milioneri dočekuju na svom terenu Ausburg.

Kurir sport