Foto: Alexei Fateev / Alamy / Alamy / Profimedia, AP/Alexander Zemlianichenko, Shutterstock

"u teškim vremenima uz svoju zemlju"

RUSKINJA SE POSLE 30 GODINA VRATILA U RUSIJU IZ PATRIOTSKIH RAZLOGA: Prodala stan u Italiji, pa stigla i odmah ZAŽALILA, evo i što

Planeta
> 11:04h

Ruskinja Ekaterina (50) živela je 30 godina u blizini Milana, gde je vodila baletsku školu. Nakon početka rata u Ukrajini, odlučila je da se vrati u Rusiju, ali je posle samo tri meseca shvatila da je donela ishitrenu odluku.

Nakon što je prodala stan u Italiji, sa ćerkom koja je poluitalijanka, preselila se u region Tjumen iz, kako je rekla, patriotskih razloga i dobila je posao u lokalnom centru za rekreaciju.

Sa njima je došla i njena sestra, koja je živela u Evropi četvrtinu veka.

Po dolasku u Tjumen u septembru, Ekaterina je rekla da u "teškim vremenima, mora da bude uz svoju zemlju".

Međutim, posle nešto više od tri meseca, Ruskinja je shvatila da je pogrešila.

"Recimo, sve je u redu, zaposlili smo se, živimo. Ali ćerka i ja smo odlučile da se vratimo. Imala sam trenutke kada sam stala u autu i ​​plakala jer mi nedostaje Milan. Ispostavilo se da sam Italijanka, uprkos tome što sam patriota svoje zemlje. Odlučili smo: čim se vreme popravi, mećave će prestati i vratićemo se kolima", rekla je ona za ruske medije, prenosi Telegraf.

foto: Profimedia

Ona je rekla da je imala drugačiju predstavu o domovini.

"Previše sam idealizovala. Na primer, mislila sam da je Rusija ispred ostalih u baletu. A u Tjumenu nije bilo nijedne pristojne baletske škole", rekla je ona.

Ekaterina je dodala da je u Italiji živela u rekonstruisanoj kući iz 18. veka.

"Probudim se ujutru i kroz prozor video prelep kanal. U Rusiji smo iznajmili mali jeftin stan u novoj zgradi. Ne idemo nigde", dodala je ona.

Ekaterina priznaje da je u Tjumenu čak i voda drugačija.

"Ne mogu da kažem da je ovde loša, ali je tamo sve dobro. Samo sam naučili na drugačiji život za 30 godina. Pritisak mi nikada nije bio visok, a u Tjumeni mi skače svaki dan. Doktor je rekao da je to zbog klimatizacije", rekla je ona.

Ruskinja priča da voli italijansko vino, ali da je u Rusiji skupo.

"Nije mi jasno šta se sipa u flaše. Čak sam zamolila prijatelje da mi pošalju 20 litara maslinovog ulja iz Italije. Nije hir, samo mi je muka od suncokreta", rekla je ona.

Kako je dodala, hladnoća u ruskom gradu je dosadna, a temperatura napolju je minus 30 stepeni.

"Izašla sam napolje i nisam mogla da upalim automobil. I dalje ostajem patriota i verujem Putinu. Skoro sam se čula sa prijateljicom iz Italije, srećna je, rekla mi je da ide na Siciliju jer je tamo toplo. Skoro sam briznula u plač", otkrila je ona.

Ekaterina je na kraju priznala da ne žali što je došla u Tjumen, da je pokušala, ali da je sada vreme da se vrati u Italiju.

(Kurir.rs/Telegraf/mk.ru)