Foto: Zorana Jevtić

ISKREN

KAD SMO OTIŠLI U ZABELU SHVATIO SAM VAŽNU STVAR: Glumac otkrio šta mu je najteže palo u ZATVORU i zbog čega mu je NEPRIJATNO

Kultura

Nova serija "Pad", inspirisana autobiografskim bestselerom "Godina prođe, dan nikada" Žarka Lauševića, konačno stiže ovog vikenda na kanale Superstar. Ekipa predvođena glavnim glumcem Milanom Marićem juče se okupila u Kinoteci, gde su otkrili da su imali podršku autora ovog dela.

Zanimljivu epizodnu ulogu u seriji ostvario je i glumac Dragana Marinković Maca, kome je poseban utisak bilo to što su scene snimali u pravom zatvoru.

foto: Zorana Jevtić

- Kad smo otišli u Zabelu, shvatili smo da je sloboda suštinska potreba. Kad igraš u tom krugu, uprkos kamerama, oseti se tenzija i onda shvatiš lik koji igraš, ali i glavnog lika. Sve to nije nimalo jednostavno, ući u zatvor i igrati ljude koji su na samo nekoliko metara iza tebe, iza rešetaka, i posmatraju te. Nimalo lep osećaj, ali šta ćeš, bilo nam je lepo - izjavio je Maca i nasmejao publiku.

Radnja serije smeštena je u devedesete godine i doba koje su obeležili raspad Jugoslavije, rat, sankcije, siromaštvo, hiperinflacija i svakodnevno nasilje u društvu.

foto: Zorana Jevtić

Ova serija, po svemu drugačija, za polaznu tačku uzima tragičan događaj iz 1993. u Podgorici, a zapravo nas vodi kroz puteve duše jednog umetnika koji u stvarnom životu počinje da proživljava lične borbe koje je do tada izvodio samo na pozornici. Laušević je odlučio da se ne oglašava povodom serije i da je sve što ima rekao u svojoj knjizi.

Osim Marića, igraju i Boris Isaković, Mima Karadžić, Milica Janevski, Anđela Jovanović, Ljubomir Bandović, Dubravka Drakić, Dragan Marinković Maca, Krešimir Mikić, Izudin Bajrović, Slavko Sobin, Kemal Rizvanović. Reditelj Vuletić je i scenarista uz Petra Mihajlovića, direktor fotografije je Dušan Joksimović, scenograf Aljoša Spajić, a kostimograf Dragica Laušević. Svetsku premijeru serija, nastala kao plod saradnje "Fajerflaj produkcije" i Telekoma Srbije, imaće na Berlinskom filmskom festivalu.

FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo
FOTO: Firefly Promo

Osam epizoda serije publika može da pogleda i bindžuje preko usluge MTS i Supernova televizije, ali i Arena klauda.

(Kurir.rs)

Bonus video: