Foto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

ubistvo iz 2020.

PITBUL NIŠANIO KUMOVE: Izrešetao pomorca ispred škole, 5 meseci kasnije pokušao da ubije Zvicera! OVO UBISTVO POKRENULO KRVAVI NIZ

Crna Hronika

Pomorac Marko Vuković (41) kum odbeglog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, brutalno je likvidiran pre tačno tri godine kada ga je egzekutor izrešetao dok je sedeo u džipu "BMW X5" ispred škole u Bežanijskoj kosi.

Vukovićev egzekutor ostavio je DNK tragove, pa se istražitelji otkrili da je u pitanju Nišlija Petar Jovanović, zvani Peca Pitbul, koji je inače, uhapšen u Ukrajini zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Zvicera 26. maja 2020. godine u Kijevu dok je džogirao ispred zgrade.

ubijeni marko vuković, radoje zvicer, petar jovanovićfoto: Privatna Arhiva, detective-info.com.ua

- Kobnog dana 17. januara 2020. Vuković se svojim džipom parkirao ispred škole, kako bi sačekao decu da završe nastavu, ali se u jednom trenutku iza žbuna pojavio maskirani napadač, prišao kolima i izrešetao Zvicerovog kuma -kaže naš sagovornik i dodaje:

- U tom trenutku u džipu su bila deca i supruga ubijenog pomorca. Nastala je opšta histerija i drama. Svi su se razbežali, a ubica je tako uspeo neprimetno da pobegne u masi. Vukotić je preminuo na licu mesta, a egzekutor je pobegao u nepoznatom pravcu.

Žrtva se malo pre ubistva doselila sa porodicom u Beograd, pošto je kao pomorac dotad živeo u inostranstvo.

ubistvo marka vukovićafoto: Nemanja Nikolić

- Spekuliše se da su nekoliko dana kasnije, 19. januara, u Atini likvidirane vođe "škaljaraca" Igor Dedović i Stevan Stamatović, upravo u znak odmazde za ovo surovo ubistvo u Beogradu - podseća sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, Dedović i Stamatović izrešetani su pred ženama i decom, što dosad nije bio slučaj u ratu dva klana iz Crne Gore, koji je počeo još 2014.

igor dedović i stevan stamatovićfoto: Privatna arhiva

- Vuković je ubijen pred decom, a onda su likvidirane i vođe škaljarskog klana, i to po istom receptu, takođe, naočigled svojih porodica - dodaje sagovornik.

Kada su dokazi pokazali da je Peca Pitbul osumnjičen za ubistvo pomorca iz Kotora, on već nije bio u zemlji, a samo pet meseci kasnije učestvovao je i u ubiostvu Zvicera.

izrešetan u kolima foto: Nemanja Nikolić

- Operativni podaci ukazali su na to da je reč o plaćenom ubici i da u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalca - podseća izvor.

(Kurir.rs)