Foto: Koalicija Nada

REAGOVANJE

KOALICIJA NADA: Podizanje optužnica zbog navodnog zločina u Račku je novi pritisak na Srbe!

Politika

Srpska koalicija NADA koju čini Novi DSS, POKS osuđuje raspisivanje poternica od strane tzv. Kosovskog tužilaštva za hapšenje 18 Srba, zbog otužbi za lažni zločin u Račku na Kosovu i Metohiji 1999. godine i poziva naše državne organe da reaguju na ovaj novi pritisak na naš narod.

- Da se zločin nad albanskim civilima u Račku nije desio potvrdilo je čak i Haško tužilaštvo koje je odustalo od tog dela optužnice u suđenju Slobodanu Miloševiću, tako da je jasno da je u pitanju još jedan pokušaj Aljbina Kurtija zastrašivanja Srba na Kosovu i Metohiji. Naša država mora hitno da reaguje i spreči nova hapšenja Srba po lažnim optužnicama, jer bi u suprotnom došlo do novih tenzija na Kosovu i Metohiji - rekao je narodni poslanik i potpredsednik Novog DSS, Predgrag Marsenić.

- Naša država mora jasno da upozori KFOR i druge međunarodne predstavnike da će nova hapšenja Srba zbog izmišljenih zločina dovesti do novih tenzija, barikada i moguće eskalacije nasilja, u ionako već krhkoj bezbednisnoj situaciji na Kosovu i Metohiji. Takođe, akcija naše policije u Račku bila je izvedena izuzetno profesionalno zbog čega se i izučava na vojnim akademijama širom sveta, kao primer vrhunske strategije i ne sme se dozvoliti da se laž o navodnom zločinu i dalje šir - kazao je potpredsednik Narodne skupštine, predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

(Kurir.rs)