Foto: JP “Srem-gas” Sremska Mitrovica

SREMSKA MITROVICA UŠTEDELA STRUJU: Ušteđeni novac preusmerava na građane u vidu ENERGETSKIH VAUČERA

Vesti

Sremska Mitrovica uštedela struju na izostanku novogodišnjoj dekoracija pa sada ušteđeni novac preusmerava na građane u vidu energetskih vaučera. Grad Sremska Mitrovica je početkom ove grejne sezone bio među prvima koji je za energetski ugrožene kupce pripremio energetske vaučere. Budući da je interesovanje bilo veliko.

foto: Grad Sremska Mitrovica

Grad je odlučio da poveća fond za ovu namenu, pa umesto dosadašnjih pet miliona dinara, ukupan iznos za ovu namenu biće osam i po miliona dinara. Ovakvom izmenom će vaučere dobiti skoro svi koji su podneli prijavu, a ispunjavaju tražene uslove po prethodno raspisanom javnom pozivu.

Sve je ovo rezultat velike uštede nastale usled teške odluke da Sremska Mitrovica odustane od novogodišnje dekoracije, javnog klizališta, i sličnih velikih potrošača električne energije. Time je napravljena ušteda koja će se preusmeriti u ovu korisnu namenu.

“Zbog opšte energetske nesigurnosti, Grad Sremska Mitrovica je među retkim gradovima doneo jednu nepopularnu odluku da novogodišnja dekoracija i javna proslava Nove godine izostane, na čemu smo napravili značajne uštede. U prethodnom javnom pozivu za energetske vaučere imali ukupna sredstva od pet miliona dinara, a prijavilo se 947 korisnika, od čega je važećih prema pravilima konkursa je važećih bilo 880. Tada 347 prijavljenih usled nije dobilo energetske vaučere, a iz uštede na novogodišnjoj rasveti smo izdvojili još tri i po miliona dinara.

Zato će i ovih 347 prijavljenih dobiti energetske vaučere, čime će svi prijavljeni koji su ispunili uslove dobiti ovu vrstu finansijske podrške od Grada”, rekao je ovim povodom načelnik Gradske uprave za socijalnu i zdravstvenu zaštitu Dražen Riđošić.

Grad Sremska Mitrovica