Foto: Starsport

SVETSKO PRVENSTVO

OSTAJE NAM DA NAVIJAMO ZA HOLANDIJU! Đerona: Nije bilo lako vratiti se posle Norveške

Ostali sportovi

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona izjavio je posle pobede nad Argentinom da "uopšte nije bilo lako vratiti se" posle poraza od Norveške u prethodnom kolu.

"Želim da čestitam Argentini na sjajnoj utakmici. Pre susreta smo pričali o karakteru ove ekipe i da neće biti ni malo lako izboriti se sa tim. Njihovu borbenost treba iskopirati u budućnosti i čestiti im na tome što daju više od sto odsto svojih mogućnosti bez obzira na rezultat i svih 60 minuta", rekao je Djerona, a preneo RSS.

Sbija je pobedila Argentinu sa 28:22, u meču drugog kola druge faze Grupe 3 na Svetskom prvenstvu.

"Čestitao bih svojim igračima na pobedi jer uopšte nije bilo lako vratiti se posle poraza od Norveške. Ostaje nam da večeras navijamo za Holandiju i pripremimo se za poslednju utakmicu da završimo grupnu fazu na pravi način", dodao je on.

Srbija je u trća u grupi sa četiri boda, i u slučaju pobede Holandije nad Nemačkom ostaće u trci za plasman u četvrtfinale.

"Vrlo važna pobeda za nas. Argentina je ekipa koja ima mnogo iskustva na velikim takmičenjima. Bilo je teško, posebno u prvom poluvremenu kada smo imali problema u napadu, ali u drugom delu igre smo igrali mnogo bolje i zasluženo slavili. Čestitam ekipi Argentine koja je igrala borbeno do samog kraja", izjavio je pivotnem reprezentacije Srbije Dragan Pešmalbek.

Reprezentaciju Srbije poslednji susret u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Katovicama očekuje u ponedeljak, 23. januara u 18 časova, a protivnik će joj biti Holandija.

Kurir sport