Foto: Profimedia

KROZ TRNJE DO ZVEZDA

SILOVALI JE S 9 GODINA, S 14 SE PORODILA, A ONDA SE DESILA TRAGEDIJA: Sad je jedna od NAJUTICAJNIJIH ŽENA na svetu i ima MILIJARDE

Pop kultura

Ne bih mogla s decom da funkcionišem iako ih volim. Mislim da bih bila loša majka, izgovorila je jednom voditeljka Opra Vinfri, a onda pojasnila kako ne razume decu jer su mala, a njoj treba neko ko bi joj objasnio šta nije u redu. Životni put TV zvezde bio je sve samo ne lagan.

Iako danas živi i više nego lagodan život, s obzirom na to da je najbogatija Afroamerikanka 20. veka i prva Afroamerikanka milijarderka, odrasla je u siromašnoj porodici.

foto: Shutterstock

Odgajala ju je samohrana majka, s 13 je pobegla od kuće jer su je seksualno zlostavljali, a kada je godinu dana kasnije ostala trudna i odlučila da rodi, dete je preminulo nedugo nakon porođaja. Taj traumatičan događaj ju je toliko obeležio, da više nikad nije poželela da bude majka. Posvetila se karijeri, iz koje je izvukla maksimalno što je mogla, a traje decenijama.

Dok je bila u srednjoj školi, radila je na radiju, a lokalne večernje vesti uređivala je kad je imala 19 godina. Ovih dana je proslavila 69. rođendan, a najpoznatija je po svojoj emisiji "The Oprah Winfrey Show", koja se emitovala od 1986. do 2011. godine.

foto: Profimedia

I dalje se bavi tim poslom, ali pomno bira s kim će raditi intervju. Gostovati kod nje je velika čast, pa je tako u fokus javnosti ponovo došla pre dve godine, kada je objavljen intervju s Megan Markl i princem Harijem.

U novembru 2021. svet je obišao i intervju s pevačicom Adel, koja se nakon godina pauze vratila muzici. Mnogo je novca nesebično darovala u dobrotvorne svrhe i ne krije kako je to raduje.

foto: Shutterstock

Gotovo četiri decenije je u vezi s pedagogom Stedmanom Grahamom. Verili su se 1992. i ubrzo nakon toga raskinuli veridbu, ali ostali su zajedno. Svojevremeno su rekli da ne bi opstali da su se venčali.

Nije tajna koliko Opra voli da provodi vreme u prirodi. Ima svoje voće i povrće, a već nekoliko meseci hoda i planinari. Početkom januara objavila je video u kom s prijateljicom hoda po šumama Havaja, gde se, kako je pojasnila Vinfri, snimao film "Park iz doba jure".

(Kurir.rs/ 24sata.hr)

Bonus video: