Foto: Kurir

istraga u novom sadu

OTKRIVAMO ZBOG KOLIKO NOVCA JE UBIJEN VLASNIK MENJAČNICE! Ubica skinuo torbicu s mrtvog Janićijevića i pobegao! NAJNOVIJI DETALJI

Crna Hronika

Jovan Janićijević, vlasnik menjačnice iz Novog Sada koji je ubijen pre tačno nedelju dana u naselju Veternik u Novom Sadu, na sastanak sa ubicom je poneo dve torbice sa novcem, od kojih je jednu, kako se sumnja, ubicao uzeo i pobegao, saznaje Kurir.

- U jednoj su bile novčanice u dinarskoj protiv vrednosti, koju je Jole držao kod sebe i koju mu je ubica oteo. Međutim, u drugoj je bilo duplo više novca u evrima, ali napadač to nije video jer je bila na zadnjem sedištu auta i nju je policija pronašla prilikom uviđaja - kaže naš izvor.

Stežu obruč

Ubica je, kako saznajemo, pobegao sa oko dva miliona dinara koliko je bilo u torbici žrtve, ali policija je preko video snimaka prepoznala počinioca i pitanje je dana kada će biti uhapšen.

foto: Privatna Arhiva

Naime, sigurnosne kamere koje pokrivaju deo naselja u kom je ubijen Janićijević, snimile su svaki detalj napada na njega, pa tako i ubicu koji je telo vlasnika menjačnice prvo premestio sa vozačevog na suvozačevo mesto, a onda izneo iz automobila i ostavio pored.

- Na kamerama se jasno vidi da je ubica visok čovek, od skoro dva metra, srednjih je godina, oko 45 i ima tetovaže po telu - kaže naš izvor i dodaje da je osumnjičeni dobro poznat policiji i javnosti u Novom Sadu, a potiče iz imućne porodice.

Janićijević je, kako je Kurir prvi pisao, poznavao svog ubicu i verovao mu. Na njegov poziv Janićijević je došao na sastanak kako bi mu pomogao da razmeni pare, ali je završio sa više od 20 uboda nožem po telu.

foto: Privatna Arhiva

Sečivo pod grlo

- Ubica je seo u auto i mirno se pozdravio sa Joletom. Samo mu je u jednoj sekundi stavio nož pod grlo i tražio da mu preda torbu. Jovan je to odbio. Tada je usledio prvi ubod, Jole je pokušao da se odbrani, ali bezuspešno - podseća naš izvor.

Janićijević je, inače, sa ubicom otišao da se nađe oko 17 časova, a njegovo telo u lokvi krvi skoro tri sata kasnije pronašao je prolaznik.

Jole svima pomagao

Prijatelj ubijenog za Kurir kaže da je Jovan bio čovek koji mrava nije zgazio.

- Nikada nikakav problem nije napravio, a svima je pomagao - kaže prijatelj i objašnjava da je on tek prošle godine otvorio lokal, ali da se decenijama bavio tim poslom. U prilog njegovim rečima idu i saznanja da je Joleta na večni počinak ispratilo čak 2.000 ljudi.

Kurir.rs - D.A.