Foto: AP Photo/Dave Thompson

Liga kup

TEN HAG ŽELI SAMO TITULU: Plasman u finale ne znači ništa osim ako ne osvojite trofej

Fudbal

Trener fudbalera Mančester junajteda Erik ten Hag rekao je svojim igračima da njihov odlazak na Vembli neće značiti ništa, osim ako na čuvenom londonskom stadionu ne pobede Njukasl u finalu Liga kupa.

Junajted i Njukasl igraće 26. februara na londonskom Vembliju u finalu Liga kupa.

"To je sjajno, ali u finalu igraš na pobedu. Plasman u finale nije dostignuće. Hoćemo da osvojimo trofeje, ali imamo i druge stvari da uradimo. Dobro je plasirati se u finale, ali ne radi se o tom plasmanu već o pobedi u finalu", rekao je Ten Hag za radio Bi-Bi-Si (BBC).

foto: AP Photo/Dave Thompson

Junated je trenutno četvrti na tabeli, a osim u Liga kupu i dalje se takmiči za trofeje u FA kupu i Ligi Evropa.

"Sada se okrećemo Premijer ligi, nastavlja se uskoro. Ovo treba da nam posluži kao motivacija, želimo da donesemo taj Kup navijačima. Ali sada se okrećemo Kristal Palasu i utakmicama protiv Lidsa i to će biti derbiji kojima se radujemo", naveo je Ten Hag.

foto: AP Photo/Dave Thompson

Junajted će odigrati šest utakmica do finala, a Ten Hag je naveo da će Njukasl u februaru imati jednu utakmicu nedeljno, odnosno pauzu od osam dana od meča protiv Liverpula do samog finala na Vembliju.

"Jasno je da Njukasl ima prednost, ali radi se o stavu i mentalitetu. Sa time sam se susretao i ranije, u Ajaksu smo igrali utakmice u Kupu posle Evrope i znam kako da se nosim sa tim", rekao je Ten Hag.

(Kurir sport/BBC)