Foto: RINA

vreme

PROHODNI PUTEVI KA KOPAONIKU! Potpuno zavejana Crna Trava, stabilizovano snabdevanje električnom energijom u Čačku i Lučanima

Društvo

Zavejane puteve u višim predelima Srbije putari su očistili tamo gde ih mećava u tome nije sprečila, potpuno je zavejana Crna Trava, ali je zato snabdevanje električnom energijom u Čačku i Lučanima stabilizovano i svi potrošači su dobili struju, rečeno je u Elektrodistribuciji.

Bez struje je juče bilo oko 2.000 potrošača na teritoriji Čačka i Lučana zbog mećave.

Svi putni pravci prvog i drugog reda u Čačku i Lučanima su očišćeni od snega i prohodni za saobraćaj, navode u lokalnim komunalnim preduzećima.

Andrija Aleksić iz Gorske službe spasavanja, koji je dežuran na Kopaoniku, kaže da je nebo vedro, sneg ne pada, ali duva jak vetar. Putevi su pročišćeni.

foto: Kurir

One koji borave na planini savetuje da provere prognozu pre nego što izađu, da se obuku slojevito, ponesu hranu, vodu i rezervne baterije.

One koji kreću na Kopaonik savetuje da spreme opremu poput lanaca i da provere koja strana je prohodnija.

Predstavnik Gorske službe spasavanja u Novom Pazaru Boško Mihailović rekao je da je i dalje neprohodan put Novi Pazar-Odvraćenica i Raška-Odvraćenica.

Savetuje vozačima da ne kreću na put tim deonicama.

Nakon višečasovnog prekida saobraćaja, koji su na deonici od Brzeća do Kopaonika izazvali olujni vetar i mećava, situacija je normalizovana.

Deonica od Novog Pazara prema Sjenici otvorena je samo za putnički saobraćaj.

foto: RINA

Potpuno je zavejana Crna Trava, a jak vetar pravi smetove i dva metra.

U celoj Srbiji temperature su jutros u minusu, a najhladnije je na Kopaoniku, gde je u 6 časova izmereno minus 16 stepeni Celzijusa.

Kurir.rs