Foto: AP Omar Sanadiki

HUMANOST

NOVI PAZAR ŠALJE PO 10.000 EVRA TURSKOJ I SIRIJI: Otvoren poseban račun na koji građani i preduzeća mogu uplaćivati pomoć

Društvo

Grad Novi Pazar uplatiće Turskoj i Siriji po 10.000 evra na ime finansijske pomoći zbog pretrpljene štete u nedavnim zemljotresima, saopštila je lokalna samouprava.Član Gradskog veća Latif Đerlek izjavio je da će lokalna samouprava na taj način "pružiti podršku prijateljima u Turskoj i Siriji".

Navedeno je i da je Gradska uprava otvorila poseban račun na koji građani i preduzeća mogu uplaćivati sredstva za pomoć narodu pogođenom zemljotresima, ali broj računa nije objavljen.

U seriji zemljotresa u Turskoj i Siriji stradalo je više od 5.000 ljudi, prema poslednjem zvaničnom bilansu žrtava, dok spasilačke ekipe i dalje danas pokušavaju da izvuku preživele iz ruševina.

Najmanje 3.419 ljudi je poginulo na jugoistoku Turske i 1.602 u severnoj Siriji, čime je ukupan broj žrtava porastao na najmanje 5.021, prema zvaničnim i medicinskim izvorima.

Iz lokalne samouprave saopšteno je i da je Gradsko veće usvojilo zaključak stručne komisije za ocenu medijskim projektima na osnovu kojeg će iz budžeta Novog Pazara, sa 46 miliona dinara, biti sufinansirano 19 medijskih projekata.

Kurir.rs