Foto: Kurir

KORISTOLJUBLJE

BASTA ZLOUPOTREBLJAVA ŽENE ZA SAKUPLJANJE POLITIČKIH POENA?! Analitičari: Neslana šala ili upotreba privlačnih slogana za narod

Politika

Rade Basta, ministar privrede, inače funkcioner JS, pokrenuo je inicijativu "Žene su zakon", čija je zvanična ideja navodno poboljšanje položaja žena preduzetnica i ženskog preduzetništva, ali je za potrebe promocije ove kampanje odlučio da angažuje pevačice, ali i pevače koji se javno hvale da se zabavljaju sa ženama 40 godina mlađim od sebe!

Sagovornici Kurira kažu da je Basta izabrao neadekvatne promotere za ovakvu vrstu inicijative, kao i da im ovo više deluje kao upotreba privlačnih slogana za široku populaciju ili čak neslana šala!

Skandalozno

Na Instagram profilu Baste mogu se naći video-poruke pevačica poput Sandre Afrike, Jovane Tipšin, Nade Topčagić i drugih, u kojima poručuju da su: žene - zakon. Basta je angažovao i narodnjake Milana Topalovića Topalka i Eru Ojdanića.

Ovaj vlasnik hita "Menjam žene ko kravate" je nebrojeno puta javno govorio kako u svojih 75 godina voli "razgolićene mlade devojke", kako je bio sa 40 godina mlađom ženom, a na pitanje koliko mu devojka ima godina, nedavno je odgovorio: "Toliko da ne pamti Miloševića!" To bi značilo da je reč o devojci rođenoj nakon 2000. godine, a ovako glasi jedan od pevačevih "saveta za osvajanje žena":

- Zoveš je i pitaš je da li je slobodna, da se skocka i da odete na Zlatibor, tri dana... Staviš je u auto, odeš, zabaviš se i vratiš se srećan i zadovoljan i neki parfem da joj kupiš! - kazao je ovaj lascivni i vulgarni zabavljač.

Ženski glasovi

Prof. dr Zorica Mršević, pravnica i autorka 24 knjige i više od 400 naučnih radova iz oblasti prava, rodne ravnopravnosti i prava žena, kaže za Kurir da je, ukoliko je ministar Basta mislio ovako da se našali, reč o vrlo neslanoj šali.

- Ako je mislio ozbiljno da se posveti ovoj temi, onda je izabrao stvarno neadekvatne promotere za takvu kampanju. Trebalo je da prikaže žene iz nauke, profesorke sa univerziteta, uspešne sportistkinje i preduzetnice, kojih u našoj zemlji ima mnogo, a na koje druge žene i devojčice mogu i treba da se ugledaju. A ovo je sve suprotno od toga! Ovo mi više deluje kao upotreba privlačnih slogana za široke javne mase ili kao neslana šala - kazala je Mrševićeva za Kurir.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u svom obraćanju javnosti u utorak kazao da je "očigledno da određene partije hoće da uzimaju ženske glasove na paroli "Žene su zakon" da bi napravile drugačiju strukturu na političkoj sceni".

(Kurir.rs/Ekipa Kurira)