Foto: FK Čukarički

Mašta belo-crni seniorski dres

ČUKARIČKI ULAŽE U BUDUĆNOST: Mateo Maravić potpisao profesionalni ugovor sa ekipom sa Banovog Brda

Fudbal

Mateo Maravić je potpisao profesionalni ugovor sa Čukaričkim. Mladi napadač, rođen 22. januara 2008. godine, obavezao se na vernost klubu u kojem je već četvrtu godinu.

- Kad sam došao na Banovo brdo, prvi trener mi je bio Vladimir Bulatović, potom me je trenirao Zdravko Rauković, a sada sam već dve i po godine kod šefa Slobodana Dinčića. Presrećan sam zbog potpisa profesionalnog ugovora, na meni je da iskoristim šansu, da nastavim još jače da treniram i naravno da debitujem u prvom timu – kazao je Mateo Maravić.

Mateo je često na utakmicama prvog tima Čukaričkog, tik uz aut liniju.

- Gledam prvi tim, često skupljam lopte na utakmicama na kojima smo domaćini. Maštam da jednog dana i ja zaigram na glavnom terenu u dresu Čukaričkog – kazao je Maravić, koji je potom istakao da najviše obraća pažnju na poteze prvog strelca Brđana:

- Badamosi igra sjajno, zaista je odličan igrač. Malo smo drugačije građe, ne igramo na isti način, ali zaista ima šta da se vidi i nauči od njega.

Momak koji igra i za reprezentaciju Srbije u svom uzrastu ima velike ambicije na proleće sa mlađim kadetima Čukaričkim.

- Trenutno sam u mlađim kadetima, polusezonu smo završili na trećoj poziciji. Konkurentni smo, želimo da se do kraja sezone borimo za prvo mesto. Videćemo da li ćemo u tome uspeti.

Maravić potiče iz fudbalske porodice, a Mateo je istakao da ima veliku podršku od najbližih.

- Deda Dušan je srećan zbog potpisa prvog profesionalnog ugovora, uvek je uz mene. Baš kao i moji roditelji, koji su mi velika podrška.

Koordinator Omladinske škole Čukaričkog Đorđe Aćimović istakao je zadovoljstvo zbog potpisa ugovora sa Mateom Maravićem, od kojeg u skorijoj budućnosti očekuje da nastavi da se razvija i da zaigra za prvi tim.

- Mateo je dete sa Banovog brda, pa je nekako i logično bilo da trenira u Čukaričkom. Njegovi roditelji su naš klub prepoznali kao najbolju moguću sredinu za razvoj igrača. U međuvremenu, neposredno po dolasku u Čukarički, savetovali smo mu da promeni poziciju, pa je od štopera postao napadač. Uspeo je da oplemeni i nadogradi svoj potencijal, bio je i najbolji strelac u svom uzrastu prošle godine. Sada je zaslužio da potpiše i profesionalni ugovor i svi u klubu smo srećni zbog toga – kazao je Aćimović.

Kurir sport