Foto: Ana Paunković, Dragan Kadić, Privatna arhiva

Tužna priča

FUTA PROGOVORIO O SVOM BOLU: "Izgubio sam ženu i oba sina, idem dalje zbog njih", Evo šta sve kaže kompozitor KOJI JE OSTAO SAM!

Stars
> 08:28h

Aleksandar Futa Radulović stoički se bori sa trostrukom porodičnom tragedijom.

Čuveni kompozitor i aranžer svakoga dana ide na groblje, tamo gde počivaju njegovi nikad prežaljeni sinovi Miloš i Milan - Laća Radulović, kao i supruga Marina Tucaković, a naša ekipa ga je posetila u porodičnom domu na Zvezdari. Tužan i sam, ljubazno je porazgovarao sa nama.

Prvo što smo ga upitali bilo je kako se sada oseća?

foto: Ana Paunković, Shutterstock, Damir Dervišagić

- Pitate me kako sam? Šta da vam kažem, znate sve šta sam doživeo... Tako je kako je, naravno da nije lako, ali idem dalje... - tiho je rekao Futa.

Radulović jeste izgubio sve svoje najmilije, ali ne i nadu. U svoja četiri zida umetnik kroji planove kako bi mu vreme brže prošlo i na taj način pokušao bar na trenutak da zaboravi bol.

- Imam neke projekte u planu. Još uvek nije vreme za njih, ali planiram da realizujem nešto po tom pitanju. Reč je o nekoliko stvari, obavestiću vas već o tome - najavio je on.

foto: Zorana Jevtić

Što se zdravlja tiče, kaže da može i bolje:

- Šta da vam kažem, dobro sam. Ma ja ne volim o tome ni da pričam. Eto, biće bolje... Hvala vam što pitate, ali trenutno je takva situacija da ništa novo nemam da vam kažem. Pratili ste i sami šta se dogodilo... Ja sam, evo, tu, uglavnom u kući. Mogu samo još jednom da vam se zahvalim što ste se javili - rekao je.

Futin život obeležile su tri smrti. On je čovek koji je, praktično, izgubio sve. Prvo mu je, pre petnaest godina, preminuo sin Miloš. On je umro 1. decembra 2008. u porodičnoj kući, gde ga je i pronašla majka Marina. Ona je pretrpošle godine izgubila bitku s teškom bolešću, u 67. godini.

Tri smrti

Najpoznatiji srpski tekstopisac poslednje dane provela je u KBC „Dragiša Mišović“. Mlađi sin Milan, zvani Laća, preminuo je prošlog decembra u Izraelu. Njegovo beživotno telo pronađeno je na ulici. Futa nije želeo da se obavi obdukcija, pa je telo nakon tri dana stiglo u Beograd. Danas Miloš, Marina i Laća počivaju u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

KOMŠIJE FUTE RADULOVIĆA

Odakle mu snage, više je na groblju nego kod kuće

foto: Kurir

Ne znam odakle čoveku toliko snage za život. On je više na groblju nego kod kuće. Tako veliki čovek, a toliku tragediju je doživeo. Veliko iskušenje i teret mu je Bog dao. Ne bi mogao to svako da izdrži. Baš nedavno sam ga srela, delovao je dobro i raspoloženo, ali koliko god da se trudi da pokaže osmeh, smrt sinova i žene ga je zauvek promenila, vidi se to - kaže Futina komšinica.

I komšija iz zgrade prekoputa Radulovićeve ima samo reči hvale za njega.

- Nikada oni nisu pravili probleme. Futa je veliki čovek, gospodin, ali sudbina mu je teška. Ne viđam ga često, ali kada se sretnemo, javi se uvek kulturno. Nezgodno je bilo šta da ga pitam kada i sam znam da mu nije do razgovora - kaže on.

Ljiljana Stanišić

foto: Kurir