Foto: Dragan Kadić

OVO SU DETALJI

UBICA ŠABANA ŠAULIĆA IPAK IDE NA DUŽU ROBIJU! Porodica jednog od stradalih pripremila NOVU ŽALBU!

Stars

Porodica Mirsada Kerića, muzičara koji je poginuo sa kraljem narodne muzike Šabanom Šaulićem 17. februara 2019. godine u Nemačkoj, priprema žalbu na presudu Turčinu Alsinu Leventu, koji je izazvao saobraćajnu nesreću, saznaju domaći mediji.

foto: printscreen/DW, Dragana Udovičić

Naš izvor navodi da je Kerićeva porodica odlučila da nastavi da se bori za pravdu, koju zaslužuju i on i njegov pokojni prijatelj i kolega Šaban Šaulić.

- Turčin je najpre osuđen na tri godine i tri meseca zatvora, a potom mu je kazna smanjena na tri godine. I prva presuda je bila skandalozna, a posle druge su svi izgubili nadu u ljudskost. Porodica Mirsada Kerića sada će uložiti žalbu Vrhovnom sudu u Nemačkoj i time će pokušati da donese pravdu stradalima - navodi naš izvor.

foto: Dragan Kadić

Podsetimo, saobraćajna nesreća dogodila se 17. februara 2019. godine na auto-putu kod gradića Giterslo, u blizini Bilenfelda. Pijani vozač Alsin Levent udario je otpozadi automobil u kojem su bili Šaban Šaulić, Mirsad Kerić i Slobodan Stojadinović, Šabanov kum. Kralj narodnjaka i Kerić su poginuli, dok je Stojadinović teško povređen. Kako su tada javili nemački mediji, Turčin je vozio automobil 193 kilometra na čas, a bio je pod dejstvom alkohola (0,8 promila) i marihuane.

On je najpre bio osuđen na kaznu zatvora od tri godine i tri meseca, ali mu kazna potom smanjena na tri godine zatvora.

Suđenju i izricanju presude prisustvovali su Šabanova udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela. S njima je pravdu čekao i sin poginulog Mirsada Kerića.

foto: Zorana Jevtić, Dragana Udovičić

Kurir.rs/Alo

Bonus video: